australien

inte som hemma - men nästan!

Publicerad 2013-12-25 12:30:00 i Allmänt

 JUL 2013.

Julen som precis passerat har varit lång och innehållit många möten och god jul-hälsningar. Det här med att det skiljer 10 timmar mellan Sverige och Australien plus att dessa länder firar jul på två olika dagar gör det lite till en utmaning att få in alla hälsningar på rätt klockslag.

Men ett par härliga Skype-möten hem till Tidaholm och sedan till Orleka lyckades vi i alla fall med och tur var väl det. Inget är som jul hemma!

Dagens väder

Traditionen i detta hushåll ser en aning annorlunda ut i jämförelse med den som finns hemma. Igår, den 24:e december, hade Kim och Rod bjudit hem Fiona och Dougal på plockmat och drinkar. En perfekt ljuvstart på julen! Kvällen blev lyckad med mer skratt än vanligt.


Idag, den 25:e, firar vi vår julafton och det har varit många vakna timmar hittills. Klockan 06.30 vakande jag av ljudet av fötter och viskningar utanför min sovrumsdörr. Där stod Marcy och Libby fulla av iver att jag skulle vakna till liv så de kunde fortsätta öppna sina julklappar.

Sagt och gjort. Iklädd mysbyxor och munktröja vandrade jag över till det stora huset och möttes av Kim och Rod som såg precis lika sovandes ut som jag kände mig. Presenter öppnades och alla var nöjda och glada.

Varsin så kallad Ferbie stod högt upp på önskelistan...
... och en vattenballongsmaskin, typ.
Själv fick jag goaste hörlurarna!
 
Ett par timmar senare var vi bortbjudna till Kaye och Alistair (farmor och farfar) på jullunch. Lunchen blev till en 3-rättersmeny med champagne i glasen. Ännu mer presentöppning och småprat om ditt och datt kring matbordet.
Här i Australien har de som tradition att placera ut en smällkaramell vid var och ens sittplats kring bordet. Där i finns en mindre present samt en färgglad pappershatt som man ska bära under middagen. Kommentarer på detta? Nej-tänkte väl det! 
 
Australiensiskt julbord innehållande: potatisgratäng, kött, sallad, ägg, bönor, mer sallad och bröd.
Efterrätt i form av plommonpudding med hemmagjord kolasås och vaniljglass.
 
I eftermiddag har vi slappat och åter slappat. Tagit en tupplur, badat i poolen, kollat termometern som stått på härliga 30 grader.

Ytterligare en australiensisk jul än nu alltså firad och den var mycket lugn och skön med julkänsla, trots värmen och saknaden efter familjemedlemmar och svensk julmat.

 
 
Hoppas alla mina nära och kära haft en fin jul.
Med möe mat helst!
God fortsättning!
 

Kommentarer

Postat av: Agnetha

Publicerad 2013-12-25 22:43:12

Roligt att få vara med om din juldag! Lite annat än vad vi är vana vid. Här kan man mer uttrycka vårt firande med ett ord:tradition. Så hur det gick till mellan 12.00 och 17.30, det vet du ! Men bra var det, definitivt!Juldagskväll nu, bara lugnt och stilla.Och i morgon är det enda på programmet en hockeymatch.På läktaren!Njutardagar!Ha det fortsatt bra! Kram Agnetha

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv