australien

svenskt möte.

Publicerad 2013-12-23 10:09:00 i Allmänt

Helgen som gått har varit en aning speciell. Speciell på det sättet att jag har pratat svenska med en riktig, livs levande svensk person vid namn Peter Wiberg. Peter, som är min jobbarkompis från Inflight är även han här i Australien och reser runt. Just nu befinner han sig i detta område och jag bjöd hem honom hit till gården för en visit.

Vi har i helgen förutom att åka bil mitt ute i ingenstans pratat, pratat och åter pratat. Suktat efter Bar&Grill pizza och köttbullar med gräddsås. Diskuterat om hur det är att vara backpacker på resande fot och hur man börjar tänka i andra banor när man inte har allt omkring sig som man är van vid hemmavid. Vi har också åkt vattenskidor/wakeboard nere vid floden och planerat reseplaner framöver.

En mycket bra helg! 

 
En aning konstig känsla att ha haft någon i mer i huset här på gården som man faktiskt kan säga ”go mörrn” till utan att tänka på vare sig uttal eller rätta ord. Idag, måndag, åker han vidare till Albury som ligger en timmes bilresa bort för att träffa fira jul med en annan pöjk. Men i mellandagarna ses vi igen för då står Rodeo på schemat och det får man inte missa! Män i cowboyhattar och boots. På häst. Hajjemen!

Firmafest hade vi i fredags och ja! Ett 13-tal personer vid ett bord med mat på tallriken och god alkoholhaltig dryck i glasen på en av stadens pubar. Firade att skördesäsongen äntligen är slut och det var trevligt att träffa allihop civilklädda och utvilade. 

Dougal (en av Rods vänner) och hans fru Fiona hade skrivit ut och satt ihop fina individuella diplom till alla som varit med och hjälpt till. Dessa delades ut under middagen och på varje diplom fanns en välskriven och humoristisk text. Skratten blev många när dessa lästes ut högt! 

 
Jobbmässigt sett är det lite lugnare nu. Slår fortfarande av stubben men med lite regn från himlen har vi nu ett uppehåll. Passar ju utmärkt i och med besök ändå. Kanske att vi hinner slå av lite till innan jul annars så får vi tar det i mellandagarna. Möe som händer nu och det gillar vi! Snart är det nytt år också och det finns inte mycket som slår den känslan.
 
Att få byta år, vända blad, starta om. Alltid lika skönt.
 
Fick köra en typ av tallriksharv i veckan och. 
Var till för att fixa till marken där vi odlat rapsen.
 
 
Nu sån är det inte långt kvar till jul heller. 2 hela dagar! Här firar vi den 25:e och julen kommer att firas hemma hos farföräldrarna tillsammans med familjen. Julklapparna ligger under granen och Kims fantastiskt fina Christmas cake är färdigdekorerad.
 
GOD JUL (lite i förskott)

Kommentarer

Postat av: "Börje"

Publicerad 2013-12-23 12:40:23

God Jul tillfoga med och kram! Hälsa Peter så gött när ni träffas igen!

Postat av: Petra

Publicerad 2013-12-23 13:48:57

Önskar dej en riktigt God Jul!
Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv