australien

första dygnet i Perth

Publicerad 2014-02-01 03:55:35 i Allmänt

Sådär. Då har första dygnet i Perth avklarats. Vädret är helgött med sol, runt 30 grader och svalkande vindar från havet. Inte alls den där instängda luften som blir uppe i Yarrawonga med varma vindar kommandes från Outbacken.

Flygresan hit gick bra även om det kändes -precis som Annelie skrev på Facebook - som att åka med Australiens motsvarighet på Ryanair. Lite skakigt med andra ord. Fram kom vi i alla fall och första intrycket av Perth var rent, soligt och fantastiskt trevliga busschaufförer. Ja det sista stämmer verkligen då vi mött glada och hjälpsamma chaufförer på alla våra bussresor i staden. Säger till vart man ska hoppa av, visar på kartan vart vi befinner oss och är allmänt trevliga.

Tummen upp på det! 

Hostellet vi bor på heter Beatty Lodge och ligger nordväst om stadskärnan. Vi bokade ett 6-bäddsrum men blev överraskande nog uppgraderade till ett 3-bäddsrum. Vår room-mate heter Linda och det visade sig att hon kommer från Linköping.
 
Ibland har man tur för denna tjej är väldigt trevlig och det underlättar när många personer knör ihop sig på liten yta. Hon har rest runt i hela världen och har mycket att berätta om allt möjligt. Hon spenderade bland annat 1 månad på Bali för ett tag sen och hon har kommit med användbara tips.

Shopping och planering är vad gårdagen innehöll och en somrig klänning (!!!) och ett par jeansshorts fick följa med hem. Annelie försökte febrilt hitta ett par shorts och när hon tillslut hittade det perfekta paret var lyckan total. Lyckan höll dock inte i sig längre än till betalningsdisken då kvinnan begärde 700 kr för detta svarta lilla plagg och besvikna tackade vi för oss och gick ut. 

 
Perth stad bjöd på en mängd gatumusikanter, lättklädda människor i solglasögon och souvenirbutiker med australiensiskt innehåll såsom UGGS, stubbyholders och boomeranger.
 
Förutom att strögat runt – efter vad det känns i fötterna – i stans alla butiker, har vi även räddad en hundvalp från att bli överkörd. Helt vilse sprang en valp runt på en 4-filig väg och vi visslade på den, fångade den och ringde sedan telefonnumret som stod på halsbandet. På andra sidan luren svarade en stressad tjej som saknade sin bortsprungna hund. De återförenades och jag och Annelie kände att idag var dagen vår Karma tog ett steg i rätt riktning.
Svängde på eftermiddagen in på informationscentret för att få lite idéer om vart vi ska åka härnäst. Våra drömmar och förhoppningar grusades dock rätt rejält efter informationen vi fick. Tanken var att vi skulle ta oss söderut till bland annat Margaret River och eventuellt Albany.
 
Dock visade det sig (vilket vi anade innan) att transportnätet i form av buss inte är särskilt utbyggd på denna sida av kontinenten och bästa sättet är att ta sig runt är med hyrbil. Där kommer nästa problem då åldersgränsen för att hyra en någorlunda hyfsad bil är 25 år. Och det fyller man tydligen inte förrän i oktober. Campervan är inget alternativ då vi inte känner för att varken sova i bil eller laga mat över gasolspis. Känns lite ovärt att dra igång något sådant på bara två veckor dessutom.

Våra resplaner har därför ändrats och ser nu åt som så att vi stannar här i staden två nätter till. Dock byter vi Hostel och tar oss ut till kusten och staden/förorten Fremantle som sägs vara väldigt fin med sitt läge intill havet. Där tänkte vi ha det gött ett tag, utforska staden och sedan ta en färja över till en ö som heter Rottnest Island och ligger 25 min båttur från just Fremantle. Har hört mycket gott om denna ö från Peter som själv var där och cyklade runt ön för ett par månader sen. Om vi stannar där över natt återstår att se men det känns bra att ha resplaner åtminstone ett par dagar framöver. 

Så alltså: nästa stopp – Fremantle.

 
I övrigt känns Perth lite lugnare i jämförelse med till exempel Melbourne. Ja, staden är visserligen mindre till storleken, men det känns bara mindre stressat här. Vet inte om det är för man vet att man nu befinner sig på västkusten där avstånden till allt annat är förbaskat långt eller om man nu kan skriva under på att man har semester. En lång sådan dessutom. Och har man semester infinner det ju sig gärna en lugn känsla i kroppen och jaaa, jag antar att det är den känslan som får sammanfatta första tiden i Perth.
 
Vår misslyckade kvällsmat utan varken bestick eller tallrikar.
 

Kommentarer

Postat av: Agnetha

Publicerad 2014-02-02 22:30:42

Men det är ju bara en sann glädje att gå in här och läsa!! Har uppskattat dina arbetsinlägg lika mycket som dina semesterinlägg. Men det ser ju onekligen gött och behagligt ut på de här bilderna. Njut,njut!Kram Agnetha

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv