australien

Yealering

Publicerad 2014-02-16 15:27:59 i Allmänt

helgen

Har varit ute på gården och kollat runt. Jobb blev det inget utan ett besök för att se hur en gård ser ut här i Västra Australien. Väldigt trevlig familj som sagt som, liksom de flesta andra familjer i detta land, får en att känna sig hemma från första stund.

Familjen bor med två hundar och en bebis i ett stort hus mitt bland alla enorma gärden. Får betar överallt och tar man en svängom på 360-grader är det inte mycket mer än åkrar man ser. Inte alls tokigt. 

 
För tillfället har de en kille från Wales, Owain är hans namn, som bor här. Han har jobbat på gården och kände till området rätt bra. Tog därför en tur med bilen nu i eftermiddags och han visade mig runt på olika gårdar här i bygden.
 
Träffade hans gamla arbetsgivare och kollade på traktorer. Söndagsåkning förekommer alltså även här Masken&Jerne…
 
 
Samhällena häromkring består mestadels av en skola, ett postkontor (som även fungerar som en mindre matbutik) och så givetvis en pub. Ett samhälle utan pub är inget samhälle. Det lärde jag mig redan under första resan hit.
 
Vi har därför besökt puben både i lördags och idag söndag. Där har vi träffat lokalbefolkning av alla dess slag. Det bör tilläggas att det i denna by bor ca 100 personer! Och tro mig, man kan hitta rätt intressanta personer såhär ute på landet. Och alla samlas de på puben. För att tjöta och dricka gött.
 
 
Roligt att återigen träffa någon i samma ålder som gjort ett liknande arbete som man själv. Han hade mycket att berätta om vad han gjort under sitt år här i Australien och man lär sig nya saker bara genom att lyssna.
 
Imorgon måndag tar hans visum slut och han åker därför hem till Wales igen. Det var nog rätt känslomässigt att ta en sista åktur häromkring på vägarna. Det är svårt att säga ’hej då’ till sitt andra hem.
 
 
Har bokat hostel nu i tre nätter nere i Perth. Åker dit imorgon bitti och ska efter denna lantliga upplevelse spendera ett par dagar på stranden. Kontraster - yap.
 
Tacksam för att jag fått bo här ett par nätter och lärt känna nytt folk. För att referera till förra inlägget som handlade om att man inte vet vad man lär sig förrän man varit där.
 
Den nya kunskapen jag bär med mig nu är att Wales har ett eget språk som man inte fattade 1% av, att australiensiska bebisar gråter när de ser mig (vilket är fullt normalt även för svenska avkommor) och att likheten mellan Tidaholm och Yealering (samhället där jag bott i) är att alla känner alla. 
 
hörs i Perth.

Kommentarer

Postat av: wernaldi

Publicerad 2014-02-16 16:39:08

vilka vidder! man längtar ju inte dåligt efter de där nu! men nu e de bara 2 dagar kvar sen är ja på väg! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv