australien

knivbyte

Publicerad 2014-01-14 04:34:39 i Allmänt

Sletjobb i dagarna två, byta alla knivar och dess skydd på 40-fots fronten. Varmt och jävligt men lärorikt och nödvändigt. Nu blänker de nya knivarna så fint på skärbordet och maskinen är redo för skördesäsongen 2014!
 
12 meters skärbord verkar aldrig ta slut när man står där med solen gassandes i nacken. Imorse var det uppstigning vid 06.00 och redan då åkte AC:n på. Temperaturen stiger nått djävulskt under dagen och det blir efter lunch för varmt för att jobba och vi går då in i huset och dess behagliga temperatur.
 
Runt 8-tiden på kvällen sjunker graderna från 42 till helt okej 32 och man vågar sig ut igen utan att vara rädd för att få andnöd, i-landproblem hajjemen!
 
 
Nu är det inte många dagar kvar tills min vän Annelie kommer hit på besök. Om 9 dagar står du här bredvid mig och suckar lite lätt tillsammans med orden "fan va varmt det är elle". Men det är gött och på ett sätt. Vi har tänkt börja resan tillsammans här på gården och det ska bli roligt att få visa omgivningen häromkring.
 
Det må vara gärden så långt ögat når och det kan tyckas vara enformigt och lite trist. Men nu är det så att känslan när man står vid kanten på ett gärde, blickar ut, känner varma vindar och en varm jord är helt obeskrivlig. Vilket land! Och just detta vill jag att du Annelie ska få uppleva innan vi kilar vidare på vår resa tillsammans.

Välkommen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv