australien

en helt vanlig 40-gradig onsdag

Publicerad 2013-12-18 06:36:36 i Allmänt

 NU jäklar är de vaaaarmt ! 

Temperaturen ligger runt 40 grader. 40! Huvudet kokar om man inte går med keps eller hatt och att gå barfota runt poolen är inte att tänka på. Familjen Forge åkte idag till Albury för att fira Marcy ytterligare genom en hotellnatt. Lyx för dem och lyx att ha huset för sig själv.

Dagen spenderas dock ute på gärdet för min del. Vi har nu efter att ha skördat klart all vete börjat slå och stränga stubben som lämnats kvar efter vetet. Vi har medvetet lämnat hög stubb då det finns folk som vill ha stubben till halm och strö.

Det är alltså mitt nya jobb att slå detta och det känns förvånansvärt bra att vara tillbaka i hytten igen efter sisådär en veckas uppehåll. Motivationen har varit lite låg de sista dagarna till att börja köra igen, men detta är trots allt etapp 4 av 4 kan man säga så det är med lätta steg man gör detta. 

 

 
Värmen ställer dock till det en bete för skörden. Det finns en risk för brand i maskinen om vi jobbar under dygnets varmaste och soligaste timmar. Ska därför köra runt 4-5 timmar tidig morgon, hem för att vila ungefär lika många och sedan bege mig ut igen på kvällen när temperaturen sjunkit så pass att det är säkert att köra igen. Just nu är jag hemma på denna långa lunchrast och laddar för ett kvällspass ute på åkern. Tänkte köra mellan 18-23 om allt flyter på.
 
Arbetsbilen med vattentank.
 

Detta jobb är inte riktigt i samma storlek som det vi gjort tidigare men Rod tror ändå att jag kommer hålla på med detta fram tills min sista arbetsdag (runt 20 januari). Känns skönt med ett mer självständigt arbete och det är ju en bonus att windrowern har AUX-uttag, helt klart! 

Wernald, jag synkar dina låtar så lägg in det bästa du har!

 
 
 

Kommentarer

Postat av: wernald

Publicerad 2013-12-27 00:47:59

Du ja får göra dig lite besviken för de har inte kommit så mkt bra musik de senaste :/ tror general knas mfl har tagit jullov eller något.... :( men ja e tveksam till att du betat igenom hela listan än? ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv