australien

Harvest - Done !

Publicerad 2013-12-12 11:59:00 i Allmänt

 
Torsdag den 12/12. 

Dagen då vi officiellt avslutade vår skördesäsong för 2013. Sista vetegärdet är nu skördat och tröskorna står tryggt parkerade på gårdsplanen här hemma. Känslan att få tröska de sista hektaren som för någon månad sen aldrig verkade ta slut, är givetvis helt fantastisk. Många timmar har vi hjälpts åt med denna skörd och att vi nu är klara ett par veckor innan jul är fantastiskt det också.

I vanligt fall är de glada om de får in skörden någon gång mellan jul och nyår eller den första veckan i januari. Att vi redan betat av våra tusentals hektar vid denna tidpunkt är väldigt uppskattat av gänget här och alla tänker nog samma sak: att vi inte behöver jobba över jul. 

 
Tempot de sista dagarna har varit lite lugnare. Har ätit lunch hemma i huset, jobbat nått sånär normala arbetstider och till och med hunnit tvätta arbetsjeansen mellan varven! Efter att sista tröskan rullade in på gårdsplanen nu ikväll öppnades ett par flaskor med alkoholiserad dryck för att fira.
 
Lite skitsnack och gött häng i verkstaden blev ett bra avslut på det hela och det känns som vi alla drar en lättnandes suck att det har gått så pass bra med allt. Vi har som jag sagt tidigare inte haft några större problem eller krångel med maskinerna och detta har sparat både tid och hållit humöret uppe. 
 
 
Framöver då? Nu väntar lite rengöring av maskiner och organisering av verktyg och annat bröte som vi använt under dessa veckor. Ska även ta lite ledigt ett par dagar och göra annat. Kim har mycket ifyllt i familjens kalender och det inkluderar även mig till viss mån.
 
Ett par grillfester är inplanerade och inte att förglömma - vår harvestmiddag med hela gänget! Fredagen den 20 december har vi bokat bort på puben för sisådär 15 personer och där ska vi avnjuta mat och dryck och bara ha det gött. Ska bli sköj att träffa alla utan vare sig dammiga bots eller solblekta stråhattar.
 
 
Vi ska även slå och stränga stubben som vi lämnat kvar efter vetet för att bli till halm. Då blir det återigen windrowern (samma maskin som strängade rapsen) och 40ft fronten som får bekänna färg. Tanken är att vi ska beta av runt 100 hektar om dagen och planerna är att detta blir mitt jobb under januari månad. Så helt fri från dagarna i hytten är jag inte. Känns dock skönt att få återgå till ett lite mer självständigt arbete där timmarna bara kan rulla på. Och go musik i högtalarna utan att com-radion brusar var och varannan minut. Låt januari och 2014 komma snart va?
 
 
Idag, torsdag, var även sista skoldagen för Marcy och Libby. Hämtade dem vid bussen och det är inte varje dag man möts av så pass glada ansikten! Med händerna fulla med presenter från lärare och klasskompisar nästan sprang de av bussen. Nästa år kommer de börja i klass 2 samt 3. Det är inte dåligt det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv