australien

En dag på fältet

Publicerad 2013-11-28 22:37:36 i Allmänt

Gasen i bött! Ungefär så skulle jag beskriva de senaste dagarna. Vår raps är nu tröskad och klar sedan någon vecka tillbaka och vi har övergått till vetet. Det fina guldgula vetet. Har ett par tusen hektar att beta av även här och vi har i skrivandets stund kommit halvvägs. Vetet tröskar vi på stående rot och vi har bytt ut den korta pick-up fronten till 40 ft och 36 ft. Samma som windrowern hade förut.
 
 
Vår harvest-crew för 2013 består för närvarande av Rod, Dallas (heltidsanställd), Dougal, Matt, Sharpy, Sharpys rara 74-åriga far och så jag. Och alla runt omkring som hjälper till med matlagning och annat som behöver göras. Ett gött gäng detta. Det blir mycket prat och organisering över com-radion som finns installerade i alla maskiner och lastbilar. Mycket som ska stämma samtidigt för att tröskorna alltid ska vara i rullning. ”We don’t make any money by stopping or turning” var det en vis man som sa första dan.
 
 
Dessa två gröna monstermaskiner behandlas med full respekt av alla, svårt att beskriva men när tröskorna rullar in på gärdet är det som att allt handlar om dem. Deras dagsform huruvida de är servade, rengjorda och tankade avgör hela trösket. Har aldrig varit med om dess like. 
 
Arbetsdagarna är långa och har varit som det mesta hittills - en rolig utmaning. Eftersom Dallas ledord under denna etapp är ”it’s all about pushing” så krävs det en viss koncentration mellan varven. Tabeller och siffror ska ha en balans och avlastningen ska bli rätt. Varje gång. Inga misstag accepteras hos mig (trots att jag förmodligen gör fler än vad jag kan räkna på mina 10 fingrar). 

 

 
Timmarna på fältet och i hytten har kommit upp i runt 17-18 h/dag de senaste dagarna och det känns som om flytet börjar komma. Har även fått köra tömningsvagnen med goaste traktorn att dra med. Där är uppgiften att göra upp jämsides med tröskorna och lasta av dem i farten. Sedan gasa järnet till närmsta lastbil och lasta av för att sedan bränna vidare och fånga nästa fulla tröska, som kan hålla 8-9 ton vete i boxen och tar över minuten att tömma. Ett roligt jobb där man får använda hjärnan för att få allt att flyta på. 
 
 
 En arbetsdag ser ungefär ut såhär: Vi startar upp runt 7 halv 8-tiden på morgonen med att tanka, serva och rengöra tröskorna med kompressor. Fordon flyttas runt och vi ser till att ha vad vi behöver för den väntade arbetsdagen. Lunchboxen och vattenflaskan är viktiga bitar där. Vid 9-snåret brukar fukthalten ha gått ner så pass att vi kan börja tröska och detta gör vi alltså non-stop fram tills fukthalten blir för hög (ska ej vara över 12%) eller när vi alla känner att nu får de vara nog. Hittills har vi slutat jobba runt 01-03 på natten.
 
 
Kim och Fiona (Dougals fru) lagar riktigt go mat som de kör ut till oss för en kortare middagspaus. Alltid med efterrätt. De 20-30 minuterna när maten befinner sig på gärdet är heliga. Komma ut och sträcka på benen och röven samt få ett ansikte på de man faktiskt jobbar med och inte bara ett surr och mummel i radion. Efter en kalasmåltid kör vi alla vidare och brukar avsluta körningen någon gång där på natten. En drös med trötta, enormt skitiga men glada människor kan då stämpla ut och hemma väntar det för närvarande mest underbara som finns – sängen!
 
 
Sara 

Som numera kan titulera sig som ”Mate”, ”Buddy” & ”See you boys”. Det sistnämnda sades av en flinandes gubbe på bensinstationen, svårtolkat?

Har flyttat ut till det gamla gårdshuset nu förresten. Där av minskad tillgängligheten av Internet. Finns alltid på sms om det skulle vara något. +61474126810.

 

Onsdag

Publicerad 2013-11-27 08:57:45 i Allmänt

Allt är fortsatt bra här på andra sidan :) trösket går framåt och vi betar av hektar efter hektar. Kör både tröska och uppsamlar-vagnen med traktorn. Många timmar har det blivit och fler lär det bli. 

Goaste vädret har det varit idag med 34 grader och sol. Tur att maskinerna har AC annars hade man nog avdunstat... 

Ett längre inlägg kommer. 
Vete

Publicerad 2013-11-23 21:49:07 i Allmänt

Tröskningen av vetet är i full gång!

16-17 h arbete per dag har gjort att bloggen blir lidande. Men det kommer text och bilder snart :)

Önskar er alla där hemma en fin helg. 

rain

Publicerad 2013-11-21 01:30:23 i Allmänt

Å där valde himmelen att öppna sig igen och släppa igenom ett par regndroppar. Står alltså still nu nån dag eller två igen. Trökigt. Solen var är du elle ?
 
Det positiva med detta, för det finns alltid något positivt, är att den brand som grannen hade här igår är nu släckt ordentligt. Vi var ute på gärdet när vi helt plötsligt såg ett tjockt täckte rök stiga upp i luften någon kilometer bort från vart vi befann oss. Gasen i bott i pickupen och när vi kom närmare såg vi att det brann på ett gärde. Ett träd hade fattat eld och det hade spritt sig över till en åker full med torr vete.
 
Tappade räkningen på hur många gånger ordet "fuck" sades under denna halvtimme vi snurrade runt på småvägar för att försöka få koll på läget. Nu var det visserligen inte vår mark som brann men med denna torra luft och varma vindar (som vi hade igår) sprider sig ju elden kvickt och det blir lätt en dominoeffekt om ett gärde fattar eld. Landskapet häromkring är ju platt och torrt med åkrar som avlöser varandra med endast ett taggtrådsstaket som avskiljare.
 
 
Brandkåren kom i full fräs även dem och grannar anslöt sig för att hjälpa till. Branden släktes och nu är den alltså totalt släckt i och med nattens nederbörd. Man blir lite skärrad av när det brinner här börte, kanske just för att branden som varit runt Sydney pågick så länge och gjorde så mycket skada för så många människor. Har ju gått på TV-nyheterna i flertalet veckor och ordet "fire" är med full förståelse en aning laddat.
 
Nu: lunch!
 

helgen.

Publicerad 2013-11-18 14:10:00 i Allmänt

Har visst ett par dagar att sammanfatta inser jag efter att ha bläddrat igenom kameran. Det är som alltid lättare att beskriva händelser i bildform och det blir samma även i detta inlägg. Men lite text tar vi först va? 
 
Har återigen börjat skörda nu efter ett par dagar med regn. Kan ha varit den gråaste och segaste tiden sen ankomsten till detta land, tyvärr. Kopplar inte riktigt ihop Australien med 14-gradig värme (läs kyla) och kalla vindar. Okej jag ska kanske inte klaga i jämförelse med andra länder (läs gärna Sverige), men lite klagar jag allt! Raggsockar har åkt på emellanåt. Ett par böcker, filmer och lite motionsrundor i skogen har förutom jobb i verkstaden varit sysselsättningen.
 
Men som sagt, nu har solen valt att visa sig igen och det är vi och rapsen tacksamma för. Idag, måndag, rullar maskinerna för fullt på gärdet och vi har fått bra siffror på både fukthalt och oljeprocent än så länge. Även antal ton/ha har visat en högre siffra än vanligt och det lättar upp stämningen bland di där stråhattsklädda männen i boots. 
 
 
Helgen i övrigt har ändå varit go på flera sätt. Ätit gött (alltid prio 1), umgåtts med roligt folk, ätit igen och varit på kängurujakt vid floden. En sovmorgon till 08.05 klämdes in också ja. Har fått erfara hur en traktorväg med rödfärgad jord blir efter ett skyfall med regn. Lerig och hal som såpa. Nästintill omöjlig att köra på och vi fick ratta fullt ut för att få fram fordonen. Körde längst bak i ledet efter två tröskor, en traktor med släp och två pickuper. Det var inte så mycket annat än och lägga i fyrhjulsdriften, hålla i ratten och trycka ner gaspedalen. Att jag la bilen halvt som halvt i diket är en annan historia.
 
 
 Idag, måndag, har det varit full rulle från kl 07.00. Har en kille som bor hos oss i veckan vid namn Tom. Han hjälper till med skörden och har en veckas praktik från sin skola. Sköj med lite sällskap av någon som är född i samma årtionde, ungefär. Han och jag körde ut till gärdet imorse och hoppade upp i var sin tröska och dundrade iväg. Att de låter en 17-årig kille på prao och en 24-årig svensk tjej köra dessa maskiner värda miljoner är en fråga vi båda ställt oss. Så länge allt rullar och vi inte gör sönder något antar jag att vi får fortsätta och det är vi tacksamma för. Efter skördning var det dags för hämtning av barn och läxläsning på det. Handling på matbutiken Safeway där jag var nära att bli påbackad av nån tant på parkeringen. Var nog ingen människa som inte vände sig om när jag låg på tutan....
 
 
Denna varma kväll avslutade så även den på bästa sätt. Taco, tjöt om ingenting alls över matbordet, premiärdopp i poolen för att sedan läsa böcker och starta diskmaskinen. Haha, vilken vardag va?  
 
 

besök!

Publicerad 2013-11-18 13:09:10 i Allmänt

Då är ytterligare ett besök från Sverige inplanerat efter årsskiftet. Den 18:e februari stiger min goe vän Mattias Wernald i land här i Australien för tre härliga veckors semester. Det kommer bli sköj som aldrig förr!
 
Välkommen till värmen du också Wernald.
 
Lämna långkalsongerna hemma.
 

...

Publicerad 2013-11-17 12:39:47 i Allmänt

 
Ett långt inlägg med flertalet bilder skulle komma upp här ikväll var tanken. För bilder har tagits flitigt i helgen vill jag lova. Dock hittade huvudet kudden istället för redigeringsprogrammet på datorn så vi får helt enkelt vänta tills imorgon. Ibland blir det så.
 
Hoppas ni alla haft en finer helg!
 
Bjuder på en iallafall...
Systarna Forge har alltid idéer för sig.
 

vegemite

Publicerad 2013-11-13 11:00:00 i Allmänt

Vegemite.
Ett australiensiskt ätbart svart fenomen med den fränaste doften du kan föreställa dig. En rutten och ganska jäst doft som får en att vilja stänga locket illa kvickt. Smaken är saltare än något annat och på burkens baksida står det beskrivet "rester från jästextrakt". Denna svarta kräm (som utländsk ser jag det så), är något som breds på flitigt på mackorna i nästintill alla australiensiska hem. Och hos oss är det inget undantag. Marcy och Libby har detta på sina lunchsmörgåsar tillsammans med ost varje dag till skolan.
 
För en som aldrig har varit i närheten av en burk Vegemite har nog svårt att föreställa sig både doft och smak men jag kan meddela att ni har INTE missat nått. Bara lukten får kvällsmaten att vända sig i magen. Provsmakade en millimeters sträng av Vegemite när fotona togs och det var full fräs till diskhon för att skölja bort smaken med kranvatten. Marcys kommentar på detta: "well Sara, it's almost like Nutella"...
 
 
Något som däremot var mycket godare var den stora Chai Latten och muffinsen som beställdes på Coffee Shopen i stan. Hon kunde minsann sitt jobb den tjejen! Det tillsammans med boken ni ser i bild var tidsfördrivet under tiden töserna dansade balett nu på eftermiddagen.
 
En bra dag i övrigt. Åkt lastbil med Rod hela förmiddagen och lastat av raps i några silos i stan. Har även sprayat ogräs och haft en trevlig kväll med läxläsning. Vår städerska Pauline var här idag och det är lika fint som alltid efter hennes 5 timmars röjande i huset. Skönt!
 
 
Har varit skurar idag från himmelen men det väntas torrare och soligare väder imorgon, torsdag. Kanske att vi kan testköra tröskorna efter lunch och se vad fukthalten är. Hoppas vi kan börja köra igång snart igen. 
 
 

enjoy.

Publicerad 2013-11-12 12:23:00 i Allmänt

...blev visst sugen på att skriva lite till. Sitter och bläddrar igenom bildmappen 'Australien' i min dator och hittar 1059 objekt totalt. På endast 51 dagar har jag lyckats komma upp i denna summa och jag förundras att inte fler hamnat här på bloggen. Det är ju nu och här de ska visas och inte hemma när man bläddrar igenom alltihop. Så skärpning på det framöver.
 
Här kommer därför mitt nuvarande liv i bildform
 
 
 
 

regn regn och åter regn...

Publicerad 2013-11-12 07:19:00 i Allmänt

Möe regn här borta. Inte populärt för skörden men det finns ju inte så mycket att göra åt just vädret. Har haft temperaturer runt 15-17 grader och det är väl ungefär hälften vad det brukar vara såhär års! Vi har spenderat de sista dagarna med att fixa lite här hemma istället i verkstaden medan maskinerna står still ute på gärdet. Igår morse kollade jag och Rod på varann, suckade lite lätt, och konstaterade att tempot genast dragits ner. Det där tempot som för en vecka sen precis gått upp. Men men, positivt är att ett par filmer nu har plöjts igenom i videorummet. Med en popcornskål i knät och kvalitetstid med töserna. 
 
Det hummas om vädret lite överallt och affärerna i stan sätter ut skyltar med texten "Come in - the heater is on". Har även fått flertalet kommentarer att jag är för klen som går med två fleecetröjor och regnjacka. "Du som är från kalla Norden", brukar vara det mest förekommande och följt av ett asgarv. Svaret på det brukar väl vara en axelryckning och ett töntigt smile. Svårt att greppa så kallad australiensisk humor ibland ;) 
 
Här kommer bilder från dagarna på fältet innan regnet kom:
Sista bilden är tagen av Rod.
 
Dagarna som gått har förutom jobb inneburit ytterligare en cruising i stan med vedugns-bakad pizza som följd. Grannen Jodi hängde med som sällskap och det var väldigt snällt av henne. Häst är ett gemensamt intresse där.
 
Idag hämtade vi hem windrowen och 30 ft fronten som varit utlånad till en bonde 1 timme söderut (Thoona). Jättefin bygd med kullar i alla väderstreck, helt annorlunda från här då man blir förvånad om bilen helt plötsligt åker upp- eller nedför. Att åka och kika runt med bra musik i högtalarna är verkligen ett intresse. Får man skriva så egentligen? Det spelar ingen roll vart man åker, bara få se sig om är tillräckligt.
 
På väg hem:
Läxläsning pågår just nu i skrivandets stund.
Med en Chai Latte i handen till och med.
 

fredag.

Publicerad 2013-11-08 12:56:00 i Allmänt

Veckans bästa dag har nu passerat. Fredag. Händer nått i kropp och själ när denna dagen visas på almanackan. Spenderat den på gärdet och betat av några hektar. Vädret är inte det bästa för tillfället. Kvavt, halvjobbiga vindar och torrt. Igen sol utan det är sånt där ljus man får gå runt och kisa i. Anledningen till detta är tyvärr att det väntas komma regn nu i ett par dagar och det är i sin tur inte välkommet överhuvudtaget. Vi vill inte stoppa maskinerna men är det för mycket regn är vi illa tvungna. 
skönt att vara tillbaka i hytten igen!
 
I eftermiddags var jag och farmor Kaye på en skoluppvisning. Det var full fart på barn och föräldrar och andra anhöriga. Marcy och Libby uppträdde var sin gång med lite sånger och man kunde även gå runt och köpa lokalproducerad sylt, grönsaker osv. En bonnamarknad även kallat. Blev inte så långvariga då Kaye ville hem så efter nån timme styrde vi bilen hem igen från Cobram på Murray Valley Highway. Jag tog sedan med barnen in till Yarrawonga där vi kvällen till ära åt på..... McDonald's.... Bör tilläggas att vi var alla tre eniga om detta beslut. Gratis wifi, stor lekplats och en go Grand Angus-hamburgare stod för avgörandet.
 
Just denna helgen är det en bilutställning i stan med gamla bilar och ikväll var det halvt som halvt en cruising på ströget. Med var sin tös på vardera sida om mig gick vi gatan fram och de blev rätt fascinerade av alla färgglada fordon. Många poliser var ute och tog ströget de med och jag blev stoppad och fick visa körkort och blåsa för alkohol. Marcy mumlade något i baksätet att det var ju tur att jag bara druckit Fanta på McDonald's. Avslutade det hela med en glass och lekpark vid Lake Mulwala. 
 
 

upp i hytten igen.

Publicerad 2013-11-07 12:41:00 i Allmänt

O där var de första timmarna i tröskan avklarade. Fick prova Rods nya John Deere 9770. Goaste känslan på länge! Bättre bilder kommer på detta underverk när jag kommer ihåg att ta några, håll ut.
 
Tempot dras upp direkt när ordet "harvest" kommer på tal och nu är det full fart fram tills sista gärdet är skördat. Det är mycket som ska stämma och folk ska befinna sig på rätt plats och i rätt fordon. Telefoner och com-radior ringer ständigt och verktygslådor och bensinkärror släpas runt. Maskiner servas och rutor rengörs. Dammigt, varmt, tidspressat, svettigt och framförallt ROLIGT! Mat ska man hinna med att inta någon gång under dagen också.
 
Harvest 2013 har startat i allra högsta grad!
 
 
Blir dock en bete mjukstart för enda kvinnan i vårt crew då jag har hand om töserna ett par veckor till. En stor konstrast att börja dagen med att väcka barn, fläta hår,mata husdjur och passa bussen vid 8.15, till att sedan gasa runt på gärdet. Vid halv 4 tiden hem igen och möta töserna vid bussen för att läsa läxor, förbereda och laga mat för att sedan lägga dem. Någon stans däremellan duscha, äta, vattna trädgård och försöka hålla en viss uppdatering här. Det är detta tempot jag längtat efter och det är nu som tiden och dagarna går i en jäkla fart. Det gillas.
 
 
Imorrn är bäste dan på veckan, fredag, och vi ska in till barnens skola på kvällen för att gå på en skoluppvisning. Blir att ta sällskap med farmor och farfar. Ikväll har Libby gått runt och sjungit på en japansk låt hon ska sjunga imorgon inför publik. Det är rena grekiskan rent textmässigt men det låter fint och ganska glatt.  
 
Vad annars bör skrivas här då...? Det står lite still för tillfället. Någon av er läsare som undrar något kanske eller vill ha nån bild på nått? :) Bör tilläggas att detta blir mer en reseblogg efter avslutat arbete när man börjar röra på sig. Just nu får det fungera mer som en "jag lever och mår bra" - sida. Systemkameran jag släpat med mig har inte används lika flitigt som den borde, men det är väl bara att inse att vardagen är inte mer exotisk än ett mobilfoto?
 
Citronträd har vi, på tal om inget.
 

i rullning.

Publicerad 2013-11-06 13:07:16 i Allmänt

Det finns två töser som betyder lite mer än några andra. 
Marcy & Libby.
 
Skratten som uppstår när vi läser läxor, försöker laga ihop nån mat, borstar tänderna, sjunger falskt i bilen, är många. Deras diskussioner över matbordet när bara vi tre äter ihop är helt ute och cyklar ibland och som jag sagt tidigare, har det alltid något med pojkvänner eller kärlek att göra. Läser en bok ihop varje kväll (haha låter som en morsa hör jag) och det är så gött att varva ner, prata lite mer om ingenting alls och krama om dem, säga god natt och få orden "I love you" till svar. All kärlek till dem för tillfället.
 
 
Syskonkärlek uppstår precis som hos de flesta andra syskon men inget som håller i alltför länge. Likheterna mellan min och Annas relation som barn och denna är oändliga. Det gör eventuella mindre bråk och tjafs enklare att reda ut om man bara tänker tillbaka på hur det var där ute i Orleka på 90-talet. En är lite modigare och vågar pressa gränsen en aning, den andre något redigare och lite mer i sin egen värld. Haha, det bästa var häromdan när Marcy kom in till mig sent på kvällen med Libby tätt inpå. Marcy förklarade lugnt och fint att hennes storasyster inte kunde sova i sin säng och ville sova nån annan stans. Libby sa inte ett ord under denna stund utan lät lillasyster sköta alltihop. Det där med att skicka fram sitt syskon verkar även det vara en fungerande strategi eller vad säger du Anna? :)  
 
Blev bjuden på någon form av konsert igår kväll.
 
I eftermiddags tröskades första gärdet med raps. En tröska hade vi i rullning och allt fungerade fint, dock var det en del inställningar som behövde justeras. Provkörde ett par varv med Rod och det är en go känsla att sitta där högt uppe i hytten. Blir nog en bra säsong det här!
 
 
Efter en alldeles för stor tallrik med taco säger jag nu god natt.  
En bättre uppdatering kommer imorgon 
 

B.S

Publicerad 2013-11-04 12:12:00 i Allmänt

En händelserik dag med soligt väder och lagom varma vindar är nu nästan slut. Fick den stora äran att avsluta vårt sista gärde och maskinen och fronten är nu parkerade på gårdsplanen för tvätt och service.
 
Runt 2800 hektar slutade denna etapp på. 
 
 
Tvättat lastbil, kört lite truck och skördat klart sista gärdet har varit arbetsuppgifterna idag. Avslutade kvällen med god middag hos Kaye & Alistair som är farmor och farfar i familjen. De var nyss hemkomna efter ett par veckors resande i/på Fiji. Och vilket ställe det verkar va då! Deras bilder såg ut att vara tagna rakt ur en resekatalog med turkost vatten och kritvita stränder. Fiji kanske man skulle lägga på resmåls-önskelistan i livet? Det är tydligen mycket som ska hinnas upptäckas.
 
 
En varning för känsliga läsare men idag hade vi även ett mindre äventyr på djursidan. Under en av våra bilturer fram och tillbaka mellan gärderna råkade vi köra över en Brown Snake. Den låg där mitt på grusvägen och hade la inte så möe att säga till om när Chevan dundrade fram. Bör tilläggas att likheten mellan denna orm och en pinne är slående.
 
Överkörd blev den iallafall och iPhonen åkte upp illa kvickt. Kläckte nån dum kommentar i stil med "I have such a big respect for poisonous snakes, probably because we don't have them at home", Rod's något mindre pedagogiska svar tillbaka "Sara, it's not a poisonous snake, it's a deadly snake". Och så var det slutdiskuterat och jag fick återigen en tankeställare att man vet fasen inte vad som lurar i gräset eller ute på åkern. Att en Brown Snake är dödlig visste jag sedan innan men känslan av att ha en ändå relativt liten men så pass giftig orm nån meter framför sig är ganska chockerande. Blir en viss adrenalinkick av att veta att den KAN få ett ryck och jaaaa, ta ett bett av dig? Så alltså, full span på ormar framöver.
 
 
Imorgon väntas alltså galopptävlingen Melbourne Cup och i almanackan står det Public Holiday som innebär ledig dag för de flesta. Måste ränna in till stan och handla lite mat innan affären stänger. Det är väl konstigt att det kvittar vilket land man är i, så är det oftast mjölk och bröd som är de två produkterna man först tänker på när frågar sig själv "vad behöver vi?". Marcy och Libby är lediga imorgon också som sagt och de har redan bokat ytterligare en middag hos farmor och farfar. I deras hus man kan sitta i timtal och prata om allt från resor, historia, nyheter till skvaller om grannar. Det bjuds alltid på något ätbart och allt är bara gött där hos dem. 
 
god natt. 

slutspurt.

Publicerad 2013-11-03 11:36:26 i Allmänt

Vi ser ett slut! På windrowingen som vi arbetat med nästan 24 timmar om dygnet de senaste veckorna. Efter ett par tusen hektar är vi nu alltså inne på sista gärdet hos en granne här borta. "Granne" bör även tas med en nypa salt. Avstånden till allt är ju inte de kortaste direkt. Känns skönt i själen att vi inte gjorde sönder några större saker under dessa veckor. Ett par knivar, en hydraulslang, inkörande i två staketstolpar och lite taggtråd var väl våra duster men helt klart godkänt enligt Rod. Tänker man tillbaka på arbetet vi gjort är det med stolthet man bidragit med rapsolja till australiens befolkning!
 
Nu återstår det bara för rapsen att torka så vi kan tröska den. Provkörde en vända med tröskan ikväll för att kolla fukten i fröna och det bör ligga runt 8 %, dagens utslag gav 15 % så ett par dagar till får vi vänta. Det var roligt att få sitta i tröskan igen, dock på passagerarsätet än så länge. Får försöka plocka fram de kunskaperna igen.
 
Helgen som gått då? Lite jobb, lite LEDIGT tro det eller ej. I fredags morse hjälpte jag Marcy och Libby upp och iväg till skolan. Skoluniformer, håruppsättningar och lunchboxar. Gäller att färska upp minnet även där. Dessa töser får förövrigt hjärtat att smälta emellanåt. Det går inte riktigt att förklara men det funkar så bra mellan oss tre. Smidigt när de är lite äldre denna gång så man kan hålla normala konversationer, försöka dra nått kasst skämt på engelska, och framförallt det som vi gör hela tiden typ: pratar om killar! haha. Libby är helt fascinerad av kyssar och pojkvänner och det går inte en dag utan att hon nämner något av dessa ord.
 
Igår frågade hon vid matbordet om det hänger en mistel under Eiffeltornet i Paris, hon hade nämligen förstått att till Paris åkte man om man var kär och ville kyssas och det var enligt henne vad man gjorde under Eiffeltornet. Räknade även siffror på svenska härom veckan och när vi kom till siffran 16 brast hon ihop i ett asgarv - "Sexton, really Sara? That sounds like Sex is On". hahha. Jag vet inte om en 8-åring ska ha den funderingen överhuvudtaget men det var hennes reaktion... Jag dog lite och får jag erkänna.
I väntan på bussen vid uppfartsvägen. En röd-vit kanadensisk flagga för Kim som alltså är kanadensare och en blå för resten av familjen. 
fredagsfeeling!
 
Var en sväng på puben i Yarrawonga i fredags kväll förresten. Fick besök av en "granne" även där, Matt. Brukar även delar av hans mark och det är alltid trevligt att träffas utanför arbetet. Tog en grillad Barramundi och ett par kalla cider. Inte fel.
 
Idag söndag har det varit lugnare än lugnast. Har blåst halvt storm utanför fönstret och dagen har inneburit en bit sovmorgon, en god frukost, ett långt Skypesamtal, påbörjad läsning på en bok jag fick av Annelie innan avresan. "En man som heter Ove". Var det en tanke att ge den till någon som kallats för Ove Sundberg i cirka två års tid Annelie? ;)  Möe skratt än så länge, tack för presenten! Middag efter det och sen tröskkörning nån halvtimma. En kvällspromenad och sedan ett stopp i hästhagen och ett samtal med Sunday (som hästen heter). Måste ta tag i ridningen och ge mig ut på en tur en dag.
 
Imorgon ska vi tvätta av några fordon samt leverera en tröska som Rod har sålt. Töserna har lov i dagarna två på grund av Melbourne Cup som är en av världens största galopptävlingar. Så pass stor att skolan alltså har stängt. Undra om vi har något liknande sportsammanhang som medför denna lyx?
 
Jag hoppas innerligt att ni mina vänner och familj mår bra.
Det går inte en dag utan att jag tänker på er.
 
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv