australien

slutspurt.

Publicerad 2013-11-03 11:36:26 i Allmänt

Vi ser ett slut! På windrowingen som vi arbetat med nästan 24 timmar om dygnet de senaste veckorna. Efter ett par tusen hektar är vi nu alltså inne på sista gärdet hos en granne här borta. "Granne" bör även tas med en nypa salt. Avstånden till allt är ju inte de kortaste direkt. Känns skönt i själen att vi inte gjorde sönder några större saker under dessa veckor. Ett par knivar, en hydraulslang, inkörande i två staketstolpar och lite taggtråd var väl våra duster men helt klart godkänt enligt Rod. Tänker man tillbaka på arbetet vi gjort är det med stolthet man bidragit med rapsolja till australiens befolkning!
 
Nu återstår det bara för rapsen att torka så vi kan tröska den. Provkörde en vända med tröskan ikväll för att kolla fukten i fröna och det bör ligga runt 8 %, dagens utslag gav 15 % så ett par dagar till får vi vänta. Det var roligt att få sitta i tröskan igen, dock på passagerarsätet än så länge. Får försöka plocka fram de kunskaperna igen.
 
Helgen som gått då? Lite jobb, lite LEDIGT tro det eller ej. I fredags morse hjälpte jag Marcy och Libby upp och iväg till skolan. Skoluniformer, håruppsättningar och lunchboxar. Gäller att färska upp minnet även där. Dessa töser får förövrigt hjärtat att smälta emellanåt. Det går inte riktigt att förklara men det funkar så bra mellan oss tre. Smidigt när de är lite äldre denna gång så man kan hålla normala konversationer, försöka dra nått kasst skämt på engelska, och framförallt det som vi gör hela tiden typ: pratar om killar! haha. Libby är helt fascinerad av kyssar och pojkvänner och det går inte en dag utan att hon nämner något av dessa ord.
 
Igår frågade hon vid matbordet om det hänger en mistel under Eiffeltornet i Paris, hon hade nämligen förstått att till Paris åkte man om man var kär och ville kyssas och det var enligt henne vad man gjorde under Eiffeltornet. Räknade även siffror på svenska härom veckan och när vi kom till siffran 16 brast hon ihop i ett asgarv - "Sexton, really Sara? That sounds like Sex is On". hahha. Jag vet inte om en 8-åring ska ha den funderingen överhuvudtaget men det var hennes reaktion... Jag dog lite och får jag erkänna.
I väntan på bussen vid uppfartsvägen. En röd-vit kanadensisk flagga för Kim som alltså är kanadensare och en blå för resten av familjen. 
fredagsfeeling!
 
Var en sväng på puben i Yarrawonga i fredags kväll förresten. Fick besök av en "granne" även där, Matt. Brukar även delar av hans mark och det är alltid trevligt att träffas utanför arbetet. Tog en grillad Barramundi och ett par kalla cider. Inte fel.
 
Idag söndag har det varit lugnare än lugnast. Har blåst halvt storm utanför fönstret och dagen har inneburit en bit sovmorgon, en god frukost, ett långt Skypesamtal, påbörjad läsning på en bok jag fick av Annelie innan avresan. "En man som heter Ove". Var det en tanke att ge den till någon som kallats för Ove Sundberg i cirka två års tid Annelie? ;)  Möe skratt än så länge, tack för presenten! Middag efter det och sen tröskkörning nån halvtimma. En kvällspromenad och sedan ett stopp i hästhagen och ett samtal med Sunday (som hästen heter). Måste ta tag i ridningen och ge mig ut på en tur en dag.
 
Imorgon ska vi tvätta av några fordon samt leverera en tröska som Rod har sålt. Töserna har lov i dagarna två på grund av Melbourne Cup som är en av världens största galopptävlingar. Så pass stor att skolan alltså har stängt. Undra om vi har något liknande sportsammanhang som medför denna lyx?
 
Jag hoppas innerligt att ni mina vänner och familj mår bra.
Det går inte en dag utan att jag tänker på er.
 

Kommentarer

Postat av: Mammi

Publicerad 2013-11-04 11:24:37

Du får inte bli sparkad i magen eller trilla av bara...du VET varför, Sara...
Vilka söta tjejer:))

Svar: hajjemen ska försöka undvika detta MOR ;)
Sara Göthberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv