australien

visit

Publicerad 2013-10-31 12:28:13 i Allmänt

21 januari. 

Ett datum att lägga på minnet. Då flyger min äldsta vän vid namn Annelie Hüllert Storm över jordklotet för ett besök.
 
Varmt välkommen - längtar ! 

sista oktober.

Publicerad 2013-10-31 12:17:00 i Allmänt

Datorn är framplockad och med go musik i lurarna börjar jag knappa på tangenterna igen. Dygnets timmar har inte räckt till det sista för sån där lyx som kallas fritid. Jobbat från 5-6 på morgonen till 21-22 på kvällarna. Men roligt är det så tiden kilar iväg rätt fort, och helt plötsligt har solen gått ner utan att man skänkt nån tanke på att det är mörkt utanför rutan. Är väl så det ska vara när man kommit in it och låter det rulla på :)
 
Halloween har passerat och festen vi hade här hemma blev lyckad. God mat, fint väder och lite vilda ungar överallt i trädgården och deras föräldrar som stod bredvid med en kall dryck i handen. Nån stans där emellan stod en svensk tös med ett ben på var sida av gränsen. Att småprata på detta språk är en kraftansträngning och verkar förbli så. 
 
 
Idag har Kim flugit över till China där hon ska tävla i curling i ett nytt mästerskap. 20 dagar blir hon borta och under denna tid så ska jag hjälpa till med både barn och skördning. Se till så att barnen kommer med bussen på morgonen och möta dem när de kommer hem är planen och timmarna däremellan jobba på fältet. Hur skönt som helst att få variera lite. Läxläsningen KAN bli intressant då töserna läser japanska och riktigt de kunskaperna har man inte hunnit skaffa sig. Hjälp nån ??
 
En uppdatering från gärdet (valfritt!):
Rapsen är nu nästan helt färdigsträngad. Blir runt 2000 hektar när allt är klart och Rod tror att vi är klara i början på nästa vecka. Att kunna manövrera en windrower runt alla träd och stubbar är något jag lägger på erfarenhets-listan och det är inte annat än jag kommer sakna det. Arbetet med att nu börja tröska (plocka upp det) är annorlunda på så sätt att det är mer fordon igång på gärdet och den där goa ensamhetskänslan är nog börta för ett tag. Dock är det mer tryck på alltihop när skörden ska in och det är gött det med.
 
Mor, till dej.

Monday Monday..

Publicerad 2013-10-28 12:28:32 i Allmänt

Idag trillade ett grönt paket ner i postlådan! Ett paket fullproppat med diverse göttigheter och gratulationskort. Tack för det, ni vet vilka ni är! 

Regnat idag om vartannat, fått en del gjort dels arbetsmässigt dels privat med lite försäkringspengar osv. Skönt att man tecknat en bra reseförsäkring så man slipper oroa sig om det skulle inträffa nått på resans gång. Va hos doktorn här för nån vecka sen för blodprov och läkarbesök. Räkningen landade även den i postlådan idag och 1300 härliga svenska kronor slutade den på. Är dyrt att va från utlandet ;) 

Hörde de ryktas om storm hemmave?time

Publicerad 2013-10-27 20:58:22 i Allmänt

10 timmar skiljer det nu mellan Sverige och hit.. Var 8 när man först kom hit, nu 2 till alltså. Ifall nån undrade :) 

mellan varven...

Publicerad 2013-10-27 12:42:00 i Allmänt

ahaaa, ett år till på pappret. Mycket att fira, eller inte! Är nog sämst i släkten på att fira just födelsedagar. Tack för alla fina gratulationer ni gett mig på sms, mail (ja, det finns faktiskt de som fortfarande skickar mail) samt Facebook! Ni förgyllde dagen som i vanlig ordning spenderades på fältet. Tack även till Rod som kikade ut med Fish&Chips till lunch och Kim för konsertbiljetten. Windrowen och jag har förresten börjat tycka om varandra och det finns en förståelse mellan oss vid både bra och dåliga stunder. Känslan är ju illgo när man skördat klart ett gärde och sedan åka förbi det ett par dagar i rad och tänka ”jahaa de där gjorde vi bra!”. Så lät det inte i mitt huvud för ett par veckor sen kan jag meddela…

I fredags kväll var vi alltså medbjudna på en danskonsert i Yarrawonga. Libby och Marcy (döttrarna) dansar i var sin grupp och under kvällen fick vi se olika dansnummer av en mängd grupper, väldigt bra var det. Allt höll på i närmare tre timmar och visst rycktes man med i musiken! Det var en skön känsla att släppa tanken på hur man ska lägga strängarna rätt och skära ut hörnen rakt och bara sätta sig ner i en skön stol och bli underhållen. Tänk vad lite smink, lite plattat hår och parfym kan göra för humöret. Jämför detta med daglig basis vilket innebär keps, knut i håret och oljedoftande kläder. Kontraster hajjemen 

Marcys grupp
Libbys grupp (tredje från vänster)
 
Helgen är snart förbi och den har – gissa en gång – spenderats på gärdet. Timmarna och hektaren rullar på bra där ute och det är som sagt en skön känsla när det blir rätt. Idag fullföljde jag ett gärde på 120 ha (tog ca 10 h) och ska imorgon bitti ta över efter Rod på ett gärde som är 220 ha. Det är väl bara att inse att från och med nu finns de la inte så mycket annat i huvudet än just detta. 98 % av samtalen mellan oss handlar just om vilket gärde som ska skördas efter det andra samt hur och när vi ska flytta maskinen och fronten. Där emellan kommer också orden mat och sömn in och det är väl ungefär så dagarna ser ut för tillfället. Sova – jobba – äta – sova.
 
Körde minsta släpet idag.
det blir en del fina soluppgångar...
...och solnedgångar.
 
Framöver nu ska vi hahaha, jag kan knappt med att skriva om det mer, skörda tills rapsen är klar. Kim har även tänkt anordna en Halloweenfest på tisdag. Är väl mer för barn kan tänkas men trevligt med folk i huset och att fira denna tradition som är ganska stor här borta. Insidan och utsidan av huset är numera klätt med spindelväv, skellett, pumpor och andra orangefärgade saker.
 
asfalt nästan hela vägen ut till gärdet, sikken lyx!
 

snart...

Publicerad 2013-10-26 23:20:37 i Allmänt

...kommer ett inlägg med bilder och en bete text! ska bara jobba ett halvt dygn. 

på återseende!

torsdaag

Publicerad 2013-10-24 12:13:48 i Allmänt

125 ha skördade jag på egen hand denna dag, de är detta gärdet plus lite te :) 

Hemma väntade en timmes massage av grannen Jodi. Så jäkla gött! Var även ett kärt återseende och vi hade mycket att prata ikapp... 

Nu: söva, god natt. 22/23

Publicerad 2013-10-23 11:59:00 i Allmänt

En uppdatering för tisdagen kommer här

Kim och jag konstaterade vid middagen igår att vi åstadkommit mer på en dag än vi gjort på hela veckan. Löv, grenar och annat bröte har krattats upp och eldats. Tre nya träd samt en mängd blommor och grödor planterats. Växthuset är städat och ogräset runt omkring gården är numera på väg att dö efter besprutning av diverse medel. Det var morgonens jobb det.

Eftermiddagen innebar en rejäl åskskur med regn till följd. Efterlängtat av bönderna. Hoppade sedan upp i Windrowern och tog över spakarna efter Rod som kört ett par varv på rapsgärdet runt gården. Igår, den 22/10 startade vi alltså vår skördesäsong här hos oss och det blir nog en rolig men intensiv tid framöver. Vi startade en vecka tidigare än vad vi brukar göra och det av den enkla anledningen att rapsen är klar att slås. Och det bådar väl gott framöver med lite försprång? 

Variationen som har varit på arbetet hittills är verkligen kanon. Kroppsarbete blandat med koncentration, utomhusjobb med inomhus (i maskin). Man känner större frihet eftersom det inte står nån och kikar bakom axeln utan man får ta jobbet under sitt ansvar och då mår man bra. Ingen stämpelklocka, dock desto svårare nu att veta när man jobbar eller inte. ”Jämt” är väl svaret på den frågan tror jag :)

Idag – onsdag – har jag suttit och kört hela dagen på gärdet. Startade maskinen runt 07.30 och kom in en timme efter middagen serverades. Skönt att få känna att man klarar av det i flertalet timmar och fler lär det bli…

Hoppas ni alla mår bra där hemma eller vart ni nu befinner er!

 

ett par skottkärror senare...

Publicerad 2013-10-21 13:30:00 i Allmänt

Har glömt att lägga upp bilderna från arbetet i trädgården  - här kommer dem!
 
INNAN
 
EFTER
 
Dagen som just passerat förbi har varit bra. Bra och lång. Många timmar och arbetsuppgifter gjorda och det är med en go känsla i kroppen man kan sitta här och skriva. Blivit trädgård- och verkstadsjobb.
 
Kim levererade god mat i vanlig ordning och efter måltiden gick vi lös på resmål världen över. Hon är som en komplett Lonely-planet bok som vet lite om varje land, och med hel garderob full med fotoalbum och guideböcker är det svårt att inte bli ressugen. Försöker göra lite planer på vart man ska ta vägen efter att arbetet är avslutat här på gården (vilket är typ i mitten av januari). Vill gärna se mer av Australien och även nån avstickare till nån annan ö när man ändå är här. Bali kom upp på kartan och det vore ju inte alltför tråkigt att spendera en semestervecka där när skörden är inne. Men vi får se vad det blir. 
 
Börjat kolla på en serie med, the Blacklist. Sevärd för er som gillar spänning och kriminalare.
 

mhm.

Publicerad 2013-10-21 12:36:59 i Allmänt

Wernald - lite tidigt för oss att tuppa av nu va?
Ta hand om dej vännen.
 
 

SUN-day

Publicerad 2013-10-20 12:52:23 i Allmänt

På med arbetshandskarna och bootsen igen. Söndag är en dag som alla andra och fylldes alltså med jobb. Inte mig emot då jag inte jobbat fullt ut på ett par dagar.
 
Dagen började i ett pannkaksdoftande kök. Till detta serverades även bacon, ägg och toast. Ostmacka och Oboy får ligga på hyllan tills man kommer hem va? Efter denna brakfrukost var det utomhusjobb som gällde och dagen spenderades på gårdens uppfartsväg. Där fanns flertalet träd som behövde trimmas och även gräsklipparen fick komma ut en sväng. Givetvis är även den grön och av märket John D.
 
Dagens väder som resulterade i kraftig bonnabränna:
 
Vid 17-tiden slog jag ihop det hela och gick in för middag och möttes denna gång av en currydoft. Kims mat alltså! Hade man 1/10 av hennes kunskap vore man tacksam. Ikväll svängde hon ihop en indisk kycklinggryta med kryddor vi köpte av ett trevligt indiskt par i Shepparton. Till detta hade hon bakat eget Naanbröd. Det tog inte lång tid innan man förflyttade sig tillbaka till Goa och alla minnen därifrån. Gabbi - saknade dig ikväll! 
 
Och bönder som vi är blev det ett strög efter maten för att kolla till grödorna. Rod har funderingar att dra igång windrowingen nu på onsdag.
Livet är rätt gött ibland.
 

All Saints Estate

Publicerad 2013-10-19 09:49:00 i Allmänt

 
"Bortbjudna på lunch till ett fint ställe" var svaret man fick på vad denna lördag skulle innebära.
 
Riktigt så kanske jag personligen inte skulle beskriva det. 3-rätters på en underbart fin vingård var verkligheten och hittills den bästa dagen här borta. Firade Rod's bror Stuart som dels fyllt 50 år nyligen, dels att han och hans fästmö ska gifta sig om ett par månader. De har planer på att arrangera bröllopet på denna plats och det mesta talar för att det blir så.
 
Med en temperartur runt 26 grader utanför tältet avnjöt vi god mat och dryck i ett par timmar för att sedan vandra runt i byggnaderna och provsmaka vin, ost, kex och andra läckerheter. En flaska vitt och fetaost med vitlökssmak fick komma med hem och det finns en chans att vi tjuvstartar med detta redan ikväll.
 
Förrätt: Cuttlefish, hemmagjord korv samt paprika på en puré av något med vitlök i.
Alistair (farfar), Marcy, Rod, Libby
Varmrätt: Snapper med potatisgnocchi, musslor samt saffransås.
Libby, Stuart, Kara
Efterrätt: Choklad i alla möjliga former!
 
Familjen Forge
 
Ett återbesök är givet!
 

up north.

Publicerad 2013-10-16 13:02:00 i Allmänt

Med en hundvalp i knät sitter jag nu här och försöker sammanfatta våra dagar norrut. En resa som gav en rejäl utmaning vill jag lova!
 
Lämnade gården tidigt på torsdagsmorgonen med en enda fråga i huvudet "har vi fått med allt?". Lastbil, maskin, front, Cheva, svets, kompressor, diesel, extra däck, en stor mängd verktyg, väskor, mat och kanske det viktigaste av allt AUX-kabel till iPhone för musik på den 8-9 h långa bilresan. 
 
Med Oversize-skylt på taket körde jag eskortbilen och Rod sin Kenworth och släp med en total längd på 26,5 meter. 
 
Resan upp gick alldeles utmärkt till en början. Dock blev vi efter tre timmar på vägen stoppade av vägkontrollanter som ville kika på ekipagets storlek, körtillstånd samt våra körkort. Det sistnämnda blev mitt fall då de hade anmärkningar på att jag inte hade rätt körkort för bilen som tydligen gick som lätt lastbil. Hmm petigt sånt där tydligen. Löste sig rätt bra tillslut ändå och vi rullade vidare norrut mot staden Narromine som mål.
Morgonen därpå vaknade vi till strålande sol, varmt som fan rent ut sagt. Från att lämna Yarrawongas härliga 23 grader till dessa 35 var en liten smärre chock. Är väl lika bra att vänja sig kanske? Under dessa dagar hyrde vi ett äldre farm-hus av bonden som ägde marken vi skördade. Kände mig som hon Nicole Kidman i Australia-filmen när man satt på den stora ensamma verandan och kikade ut i fjärran i väntan på något. Och vad såg man? Just de, gärden gärden och åter gärden! 
Och sen så var det ju då dags för själva skördningen. Eller stränga som faktiskt var det vi gjorde. Dessa 750 hektar vi tog oss an var uppdelade på raps och bönor. Startade med rapsen och Rod kände på hur det var att stränga med 40 foot front påkopplad. Vad jag förstod så var det första gången de använde just denna då de annars brukar använda 30. Allt rullade på och rapsen flöt fint igenom. 
Windrowing som detta kallas innebär alltså att man skär av rapsen, strängar den i långa rader för att sedan låta den torka ett par veckor. Efter det plockar man upp den med tröskan som i sin tur fördelar rapsfröna från strået. Det var ett försök till förklaring som säkert behöver finslipas.
Rod drog ett stort lass av körningen i början då jag behövde en rejäl genomgång för att kunna utföra detta. Som sagt, en utmaning var vad detta var. De första dagarna körde jag runt 6-7 timmar själv och försökte sitta bredvid när Rod körde resten av tiden för att knö in så mycket som möjligt i huvudet. Att köra rakt fram på ett gärde var väl i princip det sista det innebar utan tekniken bakom detta ersatte matematik A+B för min del.
 
Lägga strängarna rätt, köra efter samma koordinater i GPS:en som tröskorna sedan använder, få med all spannmål runt träd, vattenhål och stubbar samtidigt hålla koll på denna 12,5 m front krävde tungan rätt i mun. Svordomarna som kom när man inte lyckades med detta var inte vackra men leendet som spred sig när allt såsmåningom lossnade det var desto trevligare...
 
Arbetsplatsen
Varje morgon blåstes filter rena och knivarna smörjdes. Fönstren fick sig en rengöring dem också. Vi lyckades under dessa 4 dagar vi strögade runt på gärderna inte bryta av en enda kniv. Rätt ovanligt tydligen. 
Kängurur, emu:s, kaniner och grisar hade full sjå att hålla sig undan när vi plöjde fram.
GPS med Auto-Steer som innebär att man behöver "hitta" och följa den vita linjen som syns på bilden här. Den är inställd efter en viss grad och följer man denna och aktiverar Auto-Steer styrs maskinen automatiskt efter denna linjen. En uppfinning med stor betydelse för bönderna då man kan ställa in unika koordinater för varje gärde och sedan knappa in samma siffror i alla maskiner (såmaskin, spray, tröska osv) så att de alla styrs exakt likadant. På så sätt behöver man inte oroa sig för att man sår eller sprayar dubbelt. 
 
Det blåa på bilden är all mark som maskinen passerat. Som ni ser är det inte mycket kvar på detta gärde och den känslan mina vänner - den är fin den.
Ett måste efter avslutad arbetsdag!
När rapsen var strängad och klar var det bönornas tur och dessa var betydligt enklare. Var rätt skönt att få flyt på det hela och bara få in rätt känsla. Här är ett gärde på ca 100 hektar som också innebar hela min lördag. 
En av svårigheterna var när gärdet så snällt bestämde sig för att vara triangelformat. Då skärptes koncentrationen för att få raka och fina hörn. Och möe tragglande gav resultat!
Avlastning av front innan hemfärd.
 
Dagarna uppe i Narromine var en bra inblick på vad som komma skall och det dröjer ungefär två veckor tills vi börjar med samma procedur här hemma. Återstår att se om man snappat upp allt, kanske ska be envisheten om hjälp i värsta fall. Hemresan flöt på bättre iallafall. Utan kontroller denna gång och jag tror vi båda är nöjda med vad vi åstadkom. 
 
Tack för att ni läser mina nära och kära!
 

friidens.

Publicerad 2013-10-09 13:44:00 i Allmänt

Å där va ytterligare en dag avklarad. En dag som kanske inte innebar så mycket jobb i slutändan men som blev rätt go ändå. Steg upp i vanlig ordning, tjötade lite svenska på Skype ett par minuter mitt i frukosten med skeden i ena handen och hundvalpen i den andra. Blev helt själv i huset för en stund och det är inte mig emot, då engelskan är extra trögstartad just precis på morgonen. Måste tilläggas att drömmarna man drömmer här borta har tagit en helt ny nivå. Det räcker tydligen inte att befinna sig på andra sidan klotet i verkliga livet, utan drömmen snurrar gärna till det en extra gång så man inte har nån som helst aning om vart man befinner sig när klockan ringer. Kanske en aning privat, kanske en aning töntigt men iallafall så har jag faktiskt börjat skriva ner lite i mobilen direkt på morgonen vad som har försiggått i hjärnan under natten. Helt spårade saker. Kan ju va roligt att läsa om ett tag när det lugnat ner sig?
 
 
Tillbaka till verkligheten! Vänt lite hö idag igen, mycket rogivande. Känslan att kunna gå upp 20 minuter innan man börjar, dra på sig ett par redan skitiga jeans, en ännu skitigare t-shirt, sätta upp håret i en tofs, dra på sig de dammiga bootsen och stiga ut i solsken. DEN känslan var ett par år sen man kände men är nu återigen vardagen i mitt liv för ett tag. Skönt, väldigt skönt. 
 
Gårdsbilen som definitivt inte är någon bil men används lika flitigt som om den vore en.
 
:)
 
 
 
 
Resten av dagen har vi förberett inför morgondagens resa. Packat, tvättat, organiserat och packat lite till. Det blir uppstigning runt 6 imorrn bitti med 8-9 h resa framför oss. Kims kanadensiska vänner som numera bor i Singapore var här på middag ikväll förresten. Alltid roligt att träffa berest folk från alla hörn.
 
Kommer ha begränsad tillgång till Internet där uppe eftersom det ligger långt bört från det mesta men finns på mitt australiensiska nummer ifall det skulle vara nått. +61474126810. Varmt välkomna med sms då det är rätt tyst i min mobil i princip hela dygnet runt....
 
vi hörs!
 
 
 

ett inlägg med mer text än bilder

Publicerad 2013-10-08 13:21:14 i Allmänt

Något sämre uppdatering här det får jag erkänna. Har nu tagit på mig bonna-rollen nästan fullt ut och det blir många timmar i dom nya bootsen. Spenderat de sista dagarna i olika maskiner och det är fantastiskt vad snabbt tiden går trots att man sitter och kör fram och tillbaka på samma gärde timme efter timme. Idag har jag fått vända vetet som jag slog häromdan. Givetvis med en J.D-traktor till hjälp, succé!
 
På torsdag morgon beger Rod och jag oss norrut till staden Narromine, NSW. Ungefär 8 h enkel resa med mig i ledarbilen och Rod i lastbilen bakom. Där ska vi ägna ungefär 5-6 dagar till att köra med maskinen i förra inlägget, windrowing. Han har ett par gärden med raps som ska slås av och strängas och vi kommer fördela arbetet på dygnets 24 timmar om allt går som det ska. Ser fram emot att få se sig om lite. 
 
Annars är allt bra. Kim är nu hemma igen från Nya Zeeland och töserna har börjat skolan efter två veckor lov. Solen skiner som aldrig förr och på torsdag ryktas det om +27 grader... GÖTT.
 
 
fler bilder kommer imorgon.
 
Hej!

måndag

Publicerad 2013-10-07 05:52:13 i Allmänt

Har fått provköra denna maskin i ett par dagar. Gött att få sitta bakom ratten igen även om det är en aningen ovant såhär i början.

Windrowing, eller stränga som det heter hemmavé. 

Just nu är det vete vi slår för foder till grannens djur men framåt nu blir det rapsen som ska strängas och torkas.update

Publicerad 2013-10-06 05:12:00 i Allmänt

En rätt så kraftig uppdatering kommer här:
 
Fredagen innebar en tripp till ett par åkrar för att kolla till skörden. Rätt trevligt att åka runt och kolla, att kika ut genom en bilruta är ändå ett ganska stort intresse. Gärna på söndagar med P4-dans i högtalarna :) Kvällen innebar en show i Yarrawonga där vi trängdes med glada barn som sprang hej vilt mellan alla karuseller. Var typ en bonna-show kan man säga så på plats fanns även tractor-pulling och uppvisning av hästar och andra djur. Trevligt det med. Alltihop avslutades på puben i vanlig ordning.
 
Igår eftermiddag (lördag) fick jag ett trevligt samtal från Peter Wiberg som också är här i Australien och härjar. Dock på andra sidan landet, i Perth. Kändes konstigt men väldigt skönt att få prata svenska med någon som befinner sig i samma land. Ska smida lite planer tillsammans framöver, vore kul att träffas när man ändå stått på Inflight ihop en tid. 
 
Gården jag bor på ligger inte långt ifrån Murray River som är Australiens längsta flod. Rod brukar även inflika att han ser floden som sin "backyard" och här nere spenderas mycket tid under sommarhalvåret. Båt, vattenskidor, grill, camping, fyrhjuling osv. Igår kväll slängde vi ihop lite körv med bröd, ved, stolar och ett par kalla drycker och åkte ner. När man väl satt sig till rätta med en cider i hand kände man att just precis det här har man saknat! Dock inte alla tusentals mygg som var väldigt sugna på svenskt blod...
 
 
 

Idag, söndag, ställde vi om klockan. Nu skiljer det 9 h mellan Sverige och Australien och jag antar att det kommer bli 10 när även Sverige ställer om? Har försökt bena ut detta i mitt huvud men det går trögt. Solen skiner, runt 23 grader varmt och löprundan imorse kunde nog ha utfärdats i betydligt mindre kläder.
Sällskapet på rundan imorses...
 
Nu ska vi ut och stränga hö.
Hoppas helgen har/är varit bra för er alla!
 

burramine

Publicerad 2013-10-03 14:25:12 i Allmänt

Tog ett varv med kameran runt gårn idag. Tänkte jag skulle visa er mina läsare hur det ser ut häromkring. 
 
Det finns två boningshus här och jag kommer såsmåningom flytta in i det gamla gårdshuset när familjen är fulltalig. Är rätt skönt att ha sitt eget utrymme när man bor hos och arbetar för samma familj. 
 
Uppfartsvägen
 
Framsidan
 
Baksidan
 
 
Kök/matsal
 
Utsikt från mitt sovrumsfönster
 
Gårdsplan, med det gamla gårdshuset rakt fram
 
Mer gårdsplan
 
Verkstad. Observera den gröna fina där inne! 
 
Något som kommer bli grönsaksland inom kort.
 
 
Kommer fler bilder framöver på maskineriet. 
 
Nu måste ja söva. 
God natt till er alla! 
 
 

andre oktober

Publicerad 2013-10-02 13:00:02 i Allmänt

ah då har ytterligare en dag passerat. Första veckan avklarad här nere och man börjar komma ikapp med dygnsrytmen. Något som dock inte kommer ikapp lika lätt och som istället verkar ta ett par steg bakåt för var dag som går är det där fenomenet som kallas engelska. Detta språk alltså! Ola-conny slår mig med hästlängder. Jag är trött på att fel ord hoppar ut ur munnen och att man hjälplöst försöker rätta till det i efterhand. Allra värst är nog grammatiken och den australiensiska dialekten, den svänger till ordentligt mellan varven. Det vore ju så roligt om man kunde höra sig själv genom deras öron.... 
 
Men nog om det! 
 
Dagen har varit bra, kört lite Chevrolet och då är det dumt att klaga. Var och hälsade familjens farföräldrar välkomna hem efter en resa i Europa. Fikade givetvis och pratade ikapp vad som hänt under åren som gått.
 
Tog ett röj i trädgården på eftermiddagen och nu är väl en tredjedel klar ungefär. Blir bättre än innan i varje fall. Tänkte fortsätta imorgon om vädret tillåter. Har varit rätt kyligt det sista och tröjan har kommit fram. Illa. Jag hoppas att allt är bra med er där hemma och jag läser alla fina och uppmuntrande kommentarer. 
 
ISHT
i sa ha tack
 
 
Marcy, Libby
 
 
 
 

blundstone

Publicerad 2013-10-01 14:24:32 i Allmänt

 
En välkomspresent till mig själv. 
Blundstone-boots i äkta läder. 
Finaste skorna jag ägt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv