australien

mellan himmel&jord

Publicerad 2013-09-30 14:21:15 i Allmänt

Första officiella arbetsdagen gjord. Känns skönt i både kropp och själ att komma igång lite. Första projektet är att, förutom se till att barn och djur äter och mår bra, få ordning på gårdens trädgård som för tillfället består av diverse plantor och grödor. Vissa mer välkomna än andra. Förklaring till detta är att familjen jag bor hos varit ute på resande fot i tre månader och trädgården har därför fått chans att leva sitt eget liv.
 
Gick lös på en palm som växt till sig lite för mycket. Hur lång tid det tog att skära ner den där jäkla palmen kan vi ta en annan dag men efter ett x antal stick- och skärsår senare var jag iallafall på god väg. Fortsättning följer.
 
Några före-bilder.
 
 
 
 
 
Börjar nu efter några dagar vänja mig så smått vid att papegojorna i trädkronorna busvisslar lite titt som tätt. Helt naturligt läte för dem men deras kvittrande är något man inte har hemmavid direkt. Ganska rogivande att höra detta morgon som kväll. La mig på rygg i gräset en stund efter lunchen och lyssnade på ljuden och visst drog man på smilbanden! En parentes bara.
 
 
 
Imorgon, tisdag, blir det arbetshandskar på igen. Självklart med Wernalds spotify-lista i lurarna. Ska även ta tag i bilkörningen så jag vågar mig ut på vägarna igen.
 
Go natt ! 

sunday

Publicerad 2013-09-29 15:16:27 i Allmänt

 
SÖNDAG
 

x Ägg&Bacon-frukost
x Terrängbils-strög bland grödorna
x Tupplur!
x Löprunda i eucalyptus-skogen
x Efterlängat Skypesamtal
x Restaurangbesök i Yarrawonga
 
från motionsrundan:
 
 
Känguruspår
 
 
 
 
 
 
 
 
 
grattis gabbi min vän.
 

lördag.

Publicerad 2013-09-28 07:28:21 i Allmänt

Ny dag. Blåsigt och runt 20 grader. Solen tittar fram och t-shirten hjälper mig att blotta mina vita armar. Känner på mig att en bonnabränna kan va på sin plats i år. Och det vore väl inte mer än rätt?
 
Idag åkte mor här iväg till Nya Zeeland för curling-tävling i 10 dagar. För en som inte hänger med är Kim en hejjare på curling och representerar Australien i diverse mästerskap världen över. Kvar blir jag med två töser, far i familjen och hundvalpen som jag glömde nämna sist. Känns skönt att man har skaffat sig så stor kunskap om hundar genom åren... eller inte.. Har iallafall under dessa två dagar lärt mig att tugga på typ allt som finns är av största intresse. Gärna kablar till alla teknikprylar man så omsorgsfullt rullat ihop i kameraväskan. Hunden är iallafall förbaskat söt och kommer därför undan med det mesta hos mig. 
 
Rex i mitt knä i skrivandets stund.
 
Nu pågår final i AFL, Australian Football Leauge. Skulle väl beskriva det som en blandning av rugby, fotboll och volleyboll utan nät. Googla på det, hade aldrig sett något liknande innan jag kom hit. Kan väl säga att i princip hela landet har tv:n på för tillfället. Så även vi med ett par öl och cider på bordet framför.
 
Jobb då? Jo det kommer det med. Vi har inte börjat skörda än utan nu blir det trädgårdsarbete nån vecka framöver medan Kim är iväg och kastar sten på is. Passar rätt gött så får man tid att vänja in sig lite igen med att jobba utomhus. Ja just det, UTOMHUS ! äntligen. 
 
Ha en riktigt finer lördag.
 
Libby & Jack. 
 
 

en vända te ...

Publicerad 2013-09-27 14:25:36 i Allmänt

Då sån, en vända tillbaks till Australien alltså. En resa jag funderat på ett tag men tänkt att det som var för 3 år sen kanske ska vara just vad det har varit - ett fint minne. Men envis som jag är har jag inte kunnat sluta tänka på hur det skulle vara att få komma tillbaka hit och med hjälp av min envishet plus en del andra anledningar sitter jag nu här på andra sidan igen. Denna resa tycker jag även den ska få förevigas med en reseblogg, för min familj och mina vänners skull men även för mitt eget minne. 
 
Resan hit gick bra trots lite hinder på vägen. Lite försenade flyg och en borttappad ryggsäck i Hong Kong var väl det jag minns i nuläget. Jag åt och drack, firade till och med med en cider på Landvetter. Snål? Nej inte nu längre! 
 
Landade ett par dygn senare i ett soligt Melbourne och blev upplockad och varmt välkomnad av Kim, Libby & Marcy (mor och döttrar i familjen jag bor hos). Full fart med frågor från töserna från start till en ganska trött, tråkig och blek svensk i vänster framsäte med alldeles för varma kläder på sig. Vänstertrafik med högerstyrd bil va det ja och jag undrar i skrivandets stund om jag någonsin kommer komma in i den rutinen igen? 
 
Kom fram till gården i Yarrawonga, möttes av en arbetande Rod (far i familjen) i verkstaden. Konstaterade att det mesta såg likadant ut runtomkring alla maskiner, silos och blommande träd. Fällde ett par tårar när jag kom in i husets kök och kände dofter jag har så starka minnen till. Anna, du vet ju hur det är.. Vi är hopplösa med det. 
 
Sedan dess har det varit tufft med den där tidsomställningen, 8-9 timmar framåt tror jag vi ligger. Litar på min envishet även denna gång och hoppas den hjälper mig att vända på dygnet. 
 
Får passa på att hälsa nya som gamla läsare välkomna till denna kanske något spretiga, men förhoppningsvis händelserika blogg, dagbok, text, bildalbum, osv osv. Ser fram emot att få dela min resa med er!
 
Sarah, nu med engelskt uttal
 
 
 
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv