australien

Havet & Fremantle

Publicerad 2014-02-02 11:10:30 i Allmänt

Fremantle. Kuststaden som hittills inte riktigt vunnit våra hjärtan. Än. Vet inte vad vi förväntade oss mer än att närheten till havet skulle falla oss i smaken. Visst, staden ligger nära havet men mer än så har vi inte riktigt hunnit utforska.

Har shoppat lite nere i centrum och ätit ute på diverse uteserveringar. Goaste hemmagjorda hamburgaren blev gårdagens föda och den är nog den vi kommer minnas mest från våra två dygn här.

Något som vi däremot inte kommer vilja minnas är våra två room-mates som består av två 45-åriga kvinnor som båda två verkar bära runt på en trasslig historia med äktenskap, flytt från Hawaii och diverse ”idiots” (deras ordval) som finns i deras liv. Bör tilläggas att vi inte fått dessa historier berättade för oss i egen person utan detta har kommit fram när vi ofrivilligt fått lyssna halvsovandes från våra våningsängar.

Tjusningen eller skräcken med att bo på Hostel och dela rum med främlingar? Man vet aldrig vilka man hamnar med. 

På tågstationen i Perth
 
Något som vi gärna vill glömma men som däremot kommer finnas med i ett par dagar framöver är Annelies nu fulländade solbränna. Min stöttande och mycket pedagogiska kommentar ”röd är också är en färg” verkar svida lika mycket som den brända huden på hennes rygg, ovansidan fötter, smalbenen, sidan av lår, nästipp och handleder. Är väl en period man behöver traggla sig igenom innan kroppen vänjer sig att snö och regn faktiskt ersatts av sol. SPF 30 är givet ifall någon undrar.
 
Igår kväll var Snoop Dogg här i egen hög person och uppträdde på en bar. Kön ringlade sig en bra bete och det var inte annat än att man blev lite sugen på att ställa sig längst bak och se om man fick komma in. En blick neråt på våra plastiga flipflop, jeansshorts och t-shirt fick oss dock på andra tankar och vi var nöjda med att ströga runt i stan istället och flöta i oss den där hamburgaren jag inledde texten med. 

Ja, mat är till för att ätas och det är något varken jag eller Annelie skäms för. Våra dagar styrs utav mat och det är inte sällan jag vaknar upp till Annelies morgonröst ”åh, jag är hungrig”. Mat alltså. Jösses va gött det är!

 
Idag tog vi bussen 15 minuter söder om staden till stranden med det passande namnet South Beach. När det klarblåa havet visade sig där utanför bussfönstret kunde jag inte annat än att le. Att få stiga av och känna varm och mjuk sand under fötterna gör mig sådär löjligt glad och man går mest runt och småflinar när man vet att havet faktiskt gömmer sig där bakom sanddynan. Havet har alltid och kommer alltid innebära semester för mig. Punkt.
 
På andra sidan sanddynan råkade vi lägga oss på fel strand, och vi förstod efter ett par påhälsningar av diverse främmande hundar att vi lagt oss på Dog Beach. Hundar sprang lösa till höger och vänster och vi tog vårt pick och pack och drog oss till nästa strand. Hundfritt, svalkande vindar och med härlig vattentemperatur i havet njöt vi ett par timmar för att sedan ta bussen hem till Hostellet.
Nu sitter jag här med korsade ben och datorn framför mig. Annelie sover i sängen bredvid. Snacks i form av kex och frukt finns vid min sida och det är bara allmänt gött. Saltet i håret och på kroppen har duschats av och huden är insmord med Nivea. Att kunna sitta såhär iklädd shorts och t-shirt den andre februari och fortfarande ha ett par månaders resande framför sig – härligt!

Som ni säkert hör har vi inte tänkt stanna här någon längre tid och redan imorgon måndag packar vi våra ryggsäckar för att byta boende. Annelie är medlem i en hemsida som heter AirBnB där folk världen över hyr ut rum eller mindre lägenhet i deras privata hem.

Vi har sökt runt lite i området och hittat ett par som hyr ut ett rum i Carine. Ett område som ligger nordväst om Perth och nära till stranden. Precis efter våra önskemål. Vi får vårat eget rum och slipper tänka på att vakna upp med främlingar i våningssängen bredvid. Mycket skönt. Detta rum har vi bokat i 10 nätter och kostnaden för detta är billigare än på Hostel samt att vi får använda deras kök osv.

En kväll kvar här i Fremantle alltså och vi tänkte snöra på oss joggingskorna och ge oss ut på en promenad längs med stranden när temperaturen utanför sjunkigt till en mer behaglig. Det är tanken i skrivandets stund. Söndagskväll kan ju lika gärna innebära en cider och öl på en uteservering och det kan mycket väl bli så att denna aktivitet slår den jag nämnde först.
 
Ta hand om er där hemma så hörs vi när vi kommit till Carine.

Förresten! Måste bara få tillägga att vad skönt det är att äntligen vara på resande fot och faktiskt ha något att skriva om. Något vettigt att ta kort på och få beskriva för er läsare som fortfarande är min blogg trogen. Kommentarer och uppmuntrande ord betyder mer än ni tror och jag blir lika glad varje gång jag hör något från er. Ni alla delar min resa med mig. Tack för ni hängt i så länge!

Kommentarer

Postat av: Fatman dejvid

Publicerad 2014-02-03 22:28:44

Stackars Annelie hon skulle behövt spf 50 :/ fina bilder o mat e alltid gött o gör livet värt att leva :) ha D gött på er

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv