australien

UBUD - bland apor & konst

Publicerad 2014-02-28 10:03:35 i Allmänt

För er som tänkt åka till Bali och besöka Ubud - bo på Casa Ganesha Hotel! 

Här betalar vi 97 svenska kronor natten/person och trots det billigare priset känns hotellet som ren lyx. Pool, god mat och lugnt och tyst på området. Otroligt hjälpsam personal som skjutsar en till stan och fixar allt möjligt för att göra vistelsen trevlig.

Hotellet överträffar våra förväntningar och när vi imorse fick in frukosten bestående av scrambled eggs, bacon, toast, färsk frukt, te och färskpressad juice fick stället en stjärna till. Bara ett tips om någon har vägarna hit.

 
dagen då?
 
Startade upp när väckarklockan började ringa runt 8-tiden. Tidigaste uppstigningen på veckor. Frukost med det jag beskrev ovan och sedan gratistaxi upp till stadens centrum där vi började vår stadsvandring.
 
Vandringen här innebär till största delen att kryssa fram på huvudgatan Monkey Forest Road bland mopeder, statyer och konst. Detta ställe var helt klart lugnare än Kuta och ägarna till alla affärer syntes knappt till. Man kunde lätt ströga runt och ta tid på sig utan att varken få en miniräknare körd under näsan eller få frågan ”ok, tell me your last price?”
 
 
Ubud erbjöd mycket konst i form av tavlor, skulpturer, smide och träkonst. Vid ett tillfälle var jag riktigt sugen på att köpa en vit tavla med små balinesiska människor på.
 
En väldigt enkel stilren tavla som skulle passa perfekt i ett sovrum. Avlång tavla, ungefär 100 cm x 50 cm men det blev dessvärre inget köp. Impulsköp är väl inget jag föredrar men nu ångrar jag mig faktiskt lite. Kanske får kila tillbaka imorgon och se om hon godtar mitt skambud till pris…
 
Ubud Market.
 
Lite shopping blev det dock i form av två t-shirtar för Wernald och ett par ballongbyxor med svart-vitt spräckligt mönster för mig.

Betalade 36 kronor för dessa och jag har en känsla av att de kommer användas flitigt i denna värme. Mattias insåg efter köpet att storlekarna här kanske inte riktigt överrensstämmer med de hemmave, men töjning av plagg är en teknik han förespråkar och så blir det nog även i detta fall.

En vackert rosafärgad drakfrukt och par andra frukter med för oss okänt namn fick följa med hem till hotellrummet. Så även ett halvt dussin kalla drycker, Smirnoff Ice bland annat.
 
Måste dock bli bättre på att pruta! Ingen av oss har problem att tjöta men när det kommer till handel i dessa små stånd fulla av kläder och annat krims-krams blir det lätt tunghäfta.
 
Kanske att detta beror på att deras valuta, Indonesiska Rupier, räknas i miljoner och alla dessa nollor på sedlarna strular till det något. Inte för Wernald som har siffrorna med sig i sitt huvud men jag är tillbaka på lågstadienivå när det kommer till omvandling av siffror.
 
 
Fikade på ett mysigt organiskt café vid namn Café Eclipse. Hemmabakad brownie med jordgubbssmoothie och iskaffe satte fart på kroppen igen innan vi gav oss ut på nästa vandring.
 
Ett par timmars gående i denna värme (och kvavt!) tar verkligen på energin och trots allt vatten vi hinkar i oss (som förmodligen svettas ut direkt…), behövs en bit socker för att man ska orka vandra vidare. Och eftersom priserna här på Bali är skamligt låga i jämförelse med både Sverige och Australien är det inte svårt att slå sig ner och unna sig något gott.
 
 
Besökte på vägen hem till hotellet parken Monkey Forest där vi för 20.000 rupier (12 kr) spanade på vilda apor. Så vilda vet jag inte riktigt om de var men de fanns i parken i alla fall. Blev halvt attackerad och förföljd av en sur en som febrilt tuggade på ett godispapper…
 
Ikväll har vi tänkt gå på något vi sett fram emot ett tag. På Ubud Palace visas balinesisk dans och detta vill vi inte missa. Av youtube-klippen att döma kan detta bli rätt häftigt.
 
 
TACK ...
... åter igen alla mina trogna läsare för att jag får dela min resa med er. Lika mycket som detta är en dagbok (därav ibland privata komihåg-avsnitt) är det också en reseskildring för min och eran skull.
 
Ni ser vad som händer här borta och vi behöver inte ta allt på en gång när vi träffas igen. Att veta att ni läser, kollar bilder och är intresserade av att klicka in på denna internet-sida gör mig glad.

Jätteglad! 

cajsa:
Hittade Balis version på Tjuven...
... finns nu även i mopedversion.
 

Kommentarer

Postat av: Mammi

Publicerad 2014-02-28 15:25:12

Ska tipsa min arb.kompis om hotellet...hon som ska till Bali i sommar...:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv