australien

vi överlevde!

Publicerad 2014-02-04 07:48:00 i Allmänt

Nu har vi landat i norra delen av Perth i ett samhälle vid namn Carine. Lite knixigt att ta sig hit med tunnelbanor, tåg, buss och till fots. Men hit kom vi! Vi bor mitt i ett bostadsområde med vad vi tycker, rätt flådiga villor till grannar.

Huset vi bor i håller helt okej standard och här har vi överraskande fått var sitt sovrum med privat badrum. Hur gött som helst att få packa upp ryggsäcken och hänga in kläder i garderoben. Inga mer knarrande våningsängar eller höra på knepiga livshistorier från främlingar.

Gratis wifi har vi så nu finns det möjlighet till Skype om det är någon i familjen Göthberg som känner för det? 27 dollar/natt (162 kr) betalar vi och detta är alltså något billigare än hostellen som finns i närheten. Det är mycket uppskattat att få laga mat ett fräscht kök och få duscha i en ren dusch. Något som inte hör till vanligheterna när man är backpacker.

Paret vi bor hos heter Anna och Francis och även om vi inte sett av dem särskilt mycket det senaste dygnet var de väldigt välkomnade och lät oss känna oss som hemma.

Igår eftermiddag efter vi vilat oss igenom dygnets varmaste timmar bestämde vi oss för att ge oss ut för att hitta en matbutik, café eller något annat innehållande mat. Detta blev en promenad vi aldrig någonsin kommer glömma!
 
Med alldeles för lite vatten, kurrande magar och endast en keps att dela på blev solens strålar vår fiende, och någonstans där mitt i bostadsområdet trodde vi att vi skulle tuppa av. Batteriet på telefonen där vi hade vår karta minskade drastiskt och hur vi än gick verkade vi inte komma fram till varken matbutik eller havet. Upp och ner och kors och tvärs med solen brännandes i nacken var ingen höjdare.
 
En vilseledande (och förmodligen gammal) skylt med texten ”Shopping Area” gav oss efter 4-5 km traskande hopp om livet igen men detta hopp släcktes lika snabbt. Skylten ledde nämligen till en parkeringsplats utan något som helst shoppings-centre i sikte.
 
Efter drygt 2 timmars promenerade och suckandes över värmen kom vi tillslut fram till havet och North Beach. Cafeet vi siktat in oss på var givetvis stängt men den närliggande pizzerian blev vår räddning i form av kallt vatten. Vi kollade på varann och insåg att det vi precis gjort gör vi inte om. Det är hemskt när solen tar en.
 
Vi lyckades efter en kortare promenad längs kusten hitta en liten matbutik där vi hängde extra längre i kyldiskarna för att få tillbaka rätt kroppstemperatur. Fyra matkassar fyllda med vatten, läskande frukt och annat gött fick följa med oss hem. Som vi kämpat för att få dessa matvaror!
 
Och hur kom vi hem då? Jo - buss! Efter en sisådär 45 minuters letande på gator och i mobilens karta efter rätt busshållsplats satt vi tillslut i var sitt bussäte och kunde sjunka tillbaka. Hem kom vi runt 20-tiden och vi intog ryggläge i sängen och tänkte samma tanke ”vad höll vi på med”?
 

Vår lärdom från detta äventyr om man nu kan kalla det så: Ta bussen!

Vad har hänt idag då? Sovmorgon till 9-tiden då vi kollade ikapp serier och program på datorn kvällen innan. Hur gött som helst att kunna kolla svensk TV, det var senast i september man gjorde det. Ett par avsnitt av Nybyggarna betades av och det är få program som berör så som det gör. Sevärt!

Trots den krävande promenaden igår ville jag ändå imorse ta mig runt området till fots för att få en bättre bild av hur det ser ut. Iklädd keps (min fina rosa John Deere – tack Cajsa!), fylld med vatten, fulladdat batteri på mobilen och insmord solkräm snörade jag vid 10-tiden på joggingskorna och tog mig ner till parken. Där fanns en motionsslinga på 3 km i skogen med skugga. Två varv på leden med en drickapaus emellan satte fart på energin och gårdagens bakslag är nu ersatt med en trevligare upplevelse.

Klockan är för tillfället mitt på dagen och vi har en siesta i var sitt rum. När temperaturen såsmåningom sjunker ska vi ta BUSSEN ner till stranden för att kika runt. Vi har även tänkt lägga upp en planering på vad vi ska hitta på här under våra 10 dagar i Carine och kolla upp transportnätet.
Att klippa av ett par gubbyxor till ett par slappa jeansshorts är något som ligger varmt om hjärtat och detta året var inget undantag. 2014:s bidrag ser ni här. 42 kr från en secondhand-butik i Perth. Det får duga för mig.

Kommentarer

Postat av: mammi

Publicerad 2014-02-04 13:59:52

Hahahaha...ni är för roliga...jag blev helt slut bara av att läsa hur jobbigt det var för er:) Men man lär så länge man lever...så fint ni bor!!! Kram kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv