australien

at the airport...

Publicerad 2014-01-30 04:02:28 i Allmänt

Här sitter vi nu på Melbourne Airport efter att ha tagit buss och tåg från Shepparton. Allt har gått bra och vi har två timmar kvar innan flyget till Perth avgår. Ryggsäckarna är incheckade och nu återstår alltså väntan.

24 september – 30 januari. Fyra månader totalt. I Yarrawonga. Ett par händelserika månader som blandats med jobb och mindre resor till olika ställen. Många minnen från föregående år har nu utökats med nya upplevelser och fler vänner i bekantskapskretsen. En tid som inte kommer glömmas bort i första taget.

Det var med en klump i halsen jag igår tog farväl av familjen och hunden med kramar och lyckoönskningar. Annelie och jag var bjudna på middag hos Kaye&Alistair och det var en middag som slog de flesta rekord. Tre olika rätter till varmrätt och lika många till efterrätt. Ett bra sätt att avsluta det hela på. Kim och töserna har nu kommit hem från sin månad i Kanada och även de var med på middagen.

Att packa väskan gav visserligen ingen klump i halsen men däremot en stor förvirring i huvudet. På fyra månader hinner man sprida ut sina saker rätt rejält och det var lite av en pärs att få ihop allt. Annelie däremot swishade ihop allt sitt på nån timme och grunnade nog på vad problemet var, haha. Hur jag lyckades packa ihop allt när jag lämnade Sverige var igår eftermiddag en gåta. En rensning bland kläder, skor och andra tillhörigheter gjordes och jag lyckades komma ner på 15 kilo i totalvikt. "Det är unikt" som David skulle säga

Att få bära en del av sitt nuvarande liv på ryggen i form av en 60 liters ryggsäck med alldeles för många remmar är en hissnande känsla. Lite skräckblandad förtjusning skulle jag vilja beskriva det som. Stor frihetskänsla blandat med ovisshet och planerings-Sara får lite panik emellanåt när allt inte är uppradat. Jäklar vad nyttigt det är ändå detta, att inte veta exakt vad som kommer hända utan man får helt enkelt använda sina kunskaper och erfarenheter. Mat och tak över huvudet till natten är prioritering 1 och det är förvånansvärt vad människan kan fixa när det väl gäller. Ska bli en spännande tid detta och vem vet, detta kanske är sista långresan man gör?

Att få åka till västkusten känns bra och att få göra det med en god vän känns ännu bättre. Förra resan gjordes längs med hela östkusten samt Outback och jag hoppas på att få uppleva något nytt när man nu bytt kust. De flesta man pratat med såhär innan beskriver västkusten på samma sätt: fantastiska kuststräckor, långa avstånd mellan städer, frihet, varmt, mindre turister och en känsla av att vara i ”riktiga” Australien. Återstår att se om dessa lovord stämmer överrens med verkligheten och min magkänsla säger att detta kommer bli riktigt bra. Kamerabatteriet är laddad och minneskortet tömt i syfte att fyllas med nya bilder.

Jag och Annelie ska resa runt tillsammans i två veckor, innan hon flyger tillbaka till Melbourne för att mötas upp med ytterligare en vän som hon träffat under sin tid i London. Jag blir då själv en vecka för att sedan åka till Perth Airport och möta min andra vän Mattias Wernald i ankomsthallen. Tillsammans ska vi åka till Bali i Indonesien som vi föreställer oss vara en paradisö med möe sköj. Återstår att se det med.

Vi hörs på andra sidan!

Grön: Yarrawonga
Röd: Perth
Blå: Flygplats
Stoppmärke: ?

australia day!

Publicerad 2014-01-28 02:35:00 i Allmänt

Dagarna här med Annelie har gått fort. Vi har varit på vingård, hälsat på Peter och Reuben på deras resa längs med floden, firat nationaldag, varit på middag hos olika folk, badat, konsert och utekväll i Mulwala och en hel del goa sovmornar.

Vädret och tidskillnaden har gjort sitt yttersta för att ge Annelie en rätt hård start här på sin resa i Australien. Det är ändå ca 50 graders temperaturskillnad i jämförelse med Sverige. Nu några dagar senare börjar hon komma in i rytmen och det är fler vakna timmar per dygn och färre powernaps. Bra kämpat! 

Imorgon ska vi laga mat till lite folk här och börja packa och tvätta kläder vi ska ha med oss på resan. Ska försöka boka boende i Perth till kvällen vi anländer och organisera ihop alltihop.

 
Hoppas ni alla har det bra där hemma!
 

Yarrawonga - Perth

Publicerad 2014-01-24 02:47:14 i Allmänt

Det senaste dygnet med Annelie har inneburit sömn. En jäkla massa sömn för båda två. Annelie lite halvt jet-lagad och jag bara allmänt nöjd att kunna sova lite när som helst utan att få dåligt samvete.
 
Just precis nu sitter jag med visa-kortet i ena handen och bokningsbekräftelsen i andra. Vi har nämligen bokat flygbiljetter till Perth, västra Australien! Den 30:e januari lyfter planet från Melbourne och det känns skumt men väldigt roligt och framförallt spännande att äntligen få röra på sig.
 
4 månader har jag varit här i Yarrawonga men det är nu alltså dags att flyga 4 timmar västerut. Att få göra detta tillsammans med en god vän är ännu bättre och det ska bli skönt att få se något nytt ställe man aldrig sett och framförallt att få komma till havet och kusten. Har känt det sista hur mycket man saknar vatten och trots att vi har floden och poolen och allt vad det är, känner man sig ändå något instängd här bland alla torra och bruna gärden. Lite grönska tillsammans med blått hav kommer inte sitta fel alls. 
 
Så ni som vill ha koll på oss två: 30 januari alltså. Då rör vi på oss.
 
I veckan ska vi hitta på allt möjligt och så fort Annelie vaknat upp ur sin korta men effektiva powernap ska vi ta bilen till en vingård där vi ska provsmaka vin, ost och andra delikatesser. Vägen dit går längs med Lake Mulwala och utsikten är, trots dagens regn, ganska fin faktiskt och det ska bli roligt att se vad Annelie säger om det. 
 
Imorgon ska vi nog åka och hälsa på Peter och Reuben som har kommit en bete på sin resa utmed floden. Att möta upp dem någon stans på vägen är tanken och resten av veckan innebär sedan konsert, kalas, matlagningskväll och en hel del annat.
 
Behöver nog inte säga hur glad jag är att ha Annelie här va? 
Min äldsta vän som känner mig utan och innan. Tack för du kom hit!
 

besök

Publicerad 2014-01-22 22:13:44 i Allmänt

Annelie har nu kommit fram och allt har gått bra. Är påväg hem från flygplatsen nu och jag har en glad och förvånansvärt pigg vän i sätet bredvid.


En tripp till Melbourne!

Publicerad 2014-01-21 05:29:24 i Allmänt

Helgen i Melbourne passerade snabbt. Gött men ovant att komma till storstan och beblanda sig med okända folk på gator och torg. Just nu är tennisturneringen Australian Open i full gång i stan och det märktes - tennis precis överallt!

Melbourne bjöd på alldeles lagom vädertemperatur där du kunde ströga runt i stan utan att svettas vid minsta ansträngning. Staden bjöd även på ett par läskande kalla cider på diverse goa pubar med takvåning och utsikt över skyskraporna.

För att inte nämna maten! Kilade in på en japansk restaurang vid namn ”I Love Dumplings” och det va inte möe som lämnades kvar på de tallrikarna. Dumplings med sojasås är något jag måste införa på min meny där hemma. 

 

 låter bilderna tala för resten:

 
I Melbourne hälsade jag tillsammans med min vän Bryce på hans syster som fyllde 25 år. Flög även luftballong för första gången i mitt lilla liv och det mina kära läsare var en upplevelse!
 
Utsikt över Yarra Glen som ligger 2.5 h söder om Yarrawonga och består mestadels av vinodlingar. 
 
och hemvägen där vi träffade lite släkt och vänner med goaste utsikten från huset..
Morbror Bruce.
 

en mycket bra helg!

i kohagen.

Publicerad 2014-01-16 23:54:00 i Allmänt

ett stycke sketig arbetsoutfit som går i australiensisk stil
 
Just precis detta ögonblick är det jag kommer sakna mest.
Att se solen gå ner långt där borta på åkern. 
 
Trevlig helg på er!
Spenderar helgen i Melbourne.

Onsdag !

Publicerad 2014-01-15 01:25:00 i Allmänt

Startade dagen med en varm dryck på Yarrawonga Café. Nu i efterhand hade nog en kall varit bättre. Högtryckstvättat windrowern som nu står parkerad ren och hel i maskinhallen. De nya knivarna är på och den har gjort ett jäkla stort och bra jobb denna säsong.
 
Känns roligt att det var ju den maskinen som kickade igång hela skördesäsongen med raps som skulle slås av och även avslutar det hela med strängningen av strå.  Nu när man tänker tillbaka på det hela minns jag hur svårt det var i början med körningen.
 
Det känns otroligt skönt nu i efterhand att kunna säga att allt har gått bra och att kunskaperna tillslut trillade på plats. Må hända att jag aldrig någonsin kommer köra en sådan maskin igen, vem vet, men att ha klarat av det och varit trygg med det ger mig en positiv kick och en bit stolthet.

Nog om maskineriet! Det är ju över nu som sagt. Har tänkt dra in till stan idag och handla lite kläder. Jag. Handla. Kläder. Det minns jag inte ens när jag gjorde senast! Måste hitta ett par solglasögon och ett par linnen eller något annat klädesplagg innehållande så lite tyg som möjligt. Mina svarta fyrkantiga arbets T-shirtar i storlek XL med ”Bad och Värme”, ”Ahlsell” och ”Wernalds Ved & Röj” på ryggen är nu ett minne blått. Nu ska huden få se solens ljus tänkte jag.

Igår var vi på puben igen ett gäng. En ny pub denna gång med grymt god mat. Trots att Yarrawonga ligger flertalet timmar från kusten är fisk ändå något kockarna lagar till riktigt bra. Marockansk kryddad Barramundi med aioli (addjåli pappa) fick bli gårdagens måltid.

 

Bild från sommaren -13. Klippan, Skåne.

 

Annars skiner sola, termometern visar 42 grader och det mesta känns gött just nu. Tankarna på jobb börjar försvinna och har istället ersatts av reseplaner. 

Skönt att snart få packa ryggsäcken och se något nytt!

 

knivbyte

Publicerad 2014-01-14 04:34:39 i Allmänt

Sletjobb i dagarna två, byta alla knivar och dess skydd på 40-fots fronten. Varmt och jävligt men lärorikt och nödvändigt. Nu blänker de nya knivarna så fint på skärbordet och maskinen är redo för skördesäsongen 2014!
 
12 meters skärbord verkar aldrig ta slut när man står där med solen gassandes i nacken. Imorse var det uppstigning vid 06.00 och redan då åkte AC:n på. Temperaturen stiger nått djävulskt under dagen och det blir efter lunch för varmt för att jobba och vi går då in i huset och dess behagliga temperatur.
 
Runt 8-tiden på kvällen sjunker graderna från 42 till helt okej 32 och man vågar sig ut igen utan att vara rädd för att få andnöd, i-landproblem hajjemen!
 
 
Nu är det inte många dagar kvar tills min vän Annelie kommer hit på besök. Om 9 dagar står du här bredvid mig och suckar lite lätt tillsammans med orden "fan va varmt det är elle". Men det är gött och på ett sätt. Vi har tänkt börja resan tillsammans här på gården och det ska bli roligt att få visa omgivningen häromkring.
 
Det må vara gärden så långt ögat når och det kan tyckas vara enformigt och lite trist. Men nu är det så att känslan när man står vid kanten på ett gärde, blickar ut, känner varma vindar och en varm jord är helt obeskrivlig. Vilket land! Och just detta vill jag att du Annelie ska få uppleva innan vi kilar vidare på vår resa tillsammans.

Välkommen :)

sunday.

Publicerad 2014-01-12 14:00:00 i Allmänt

En helt vanlig söndagskväll i Australien. 
Picknick, camping, cider och massa tjöt om ingenting alls. 
 
 

raft

Publicerad 2014-01-12 05:26:04 i Allmänt

Träffade igår Peter och Reuben som är ute och glider på Murray River. De har byggt sig en flotte som de färdas med ungefär 2 km i timmen om jag inte minns fel. Ett hemmabygge som verkar funka riktigt bra. Sover gör de i tält och kokar flodens vatten för att få i sig vätska.

De startade för 8 dagar sedan i Albury men vet ännu inte slutdestination. Murray River rinner ut i havet vid Adelaide och den sträckan skulle ta ett par månader att genomföra.

Eftersom floden rinner förbi här utanför gården var ett besök givet. Möttes av två solbrända och ganska trötta människor igår kväll.

Ikväll, söndag, ska vi mötas upp igen och lite öl och go mat hänger med. Ska bli roligt att se hur långt de kan komma.

 
Fortsättning följer!
 

en berättelse.

Publicerad 2014-01-11 07:18:20 i Allmänt

 Här kommer ytterligare ett kort utdrag ur berättelsen: Saras nuvarande liv.

En kväll under veckan. Säg att det är en torsdag. Har så kallad ”kvällsfunderar-tid” som är ack så viktig för att få rätsida på saker man går och grunnar på eller som har inträffat under dagen. Sitter iallafall här med datorn i knäet tillsammans med en svärm flugor som tycker att den färgglada dataskärmen är ett fascinerande fenomen. A/C:n går för fullt och jag har en känsla av att jag inte kommer trycka på OFF-knappen denna natt.

Äntligen är det kväll efter en av de varmaste dagarna jag upplevt sen ankomsten i september. Med hjälp av varma vindar kommandes norrifrån sköt temperaturen upp över 40 grader och skapade en torr ihållande hetta. Ni vet en sån där hetta som gör att asfalten ser ut att smälta ihop om man kollar längre fram på vägen?

 

Kvällens fundering lyder:

Ibland uppstår det ögonblick i ens vardag som finns med en lång tid framöver eller som aldrig försvinner ur ens minne. Just precis ett sånt ögonblick har jag nyligen upplevt och känner att jag vill dela med mig. En sån där stund då man vaknar upp ur sina vardagliga tankar och känner hur man med kropp och själ befinner sig i stunden, just precis nu.

Tankarna på allt ”det där andra” som vanligtvis snurrar i huvudet försvinner för en stund och man kan komma på sig själv att känna lugnet. Dessa ögonblick finns det mängder av ur livet hemma i Sverige men av någon anledning ligger de som inträffat utomlands en aning högre upp på listan. Platser, människomöten och händelser som alla har en sak gemensamt – att förbli otroligt fina minnen.

 

Och kvällens mer specifika historia:

Du befinner dig på ett gärde långt in i Australiens inland. Du kollar på din iPhone och ser att displayen visar 21.10. Du har ett par timmars körning kvar i din röda fina maskin som kvällen till ära tuffar på riktigt bra. Du har någon timme tidigare, på vägen till gärdet, sett ett par oroväckande stora mörkblåa moln torna upp sig i väst. Du lägger ihop dagens temperatur med molnens storlek och kommer fram till att det är åska på ingång. Du tänker genast att måtte de där molnen dra sig bortåt - åska är du ju livrädd för Sara! Du tänker än en gång ”skärp te dig” och försöker pepp-talka dig själv att det är väl inte så farligt att vara den högsta punkten på ett 200-hektars gärde? Eller?

Du kör fram och tillbaka på gärdet och har trots de numera ännu större molnen i väst en trevlig stund med go musik i högtalarna. Du skänker 1000-tals tankar hem till familj och vänner när alla de där låtarna spelas som förknippas med dessa underbara människor. Du rycker till när det plingar till i mobilen och som ett brev på posten trillar ett par välskrivna sms in. Du ler och tänker nu ännu mer på vad man har där hemma och en liten del av dig får den där känslan som heter hemlängtan. Du slår undan tanken när första blixten uppenbarar sig på den numera heltäckta himlen och du tänker ”kul Sara, jättekul att spendera de sista minuterna av sitt 24-åriga liv på ett torrt, dammigt och stubbigt gärde”. Du kunde ju åtminstone haft en cider med dig i kylboxen!

Du tycks trots blixtar och muller överleva denna storm ganska bra och skruvar upp volymen igen. Du har ju ändå bara ett 20-tal hektar kvar på kvällspasset. Du ser hur blixtar fyras av i alla fyra väderstreck och huvudet förflyttas till höger och vänster om vartannat för att följa skådespelet utanför rutan.

Du andas ut när du slutligen kört klart sista delen på gärdet och du parkerar nöjt maskinen och stänger av alla lampor och strålkastare. Du tänker genast ”shit vad mörkt det blev” men behöver inte vänta många sekunder innan himlen lyses upp av en serie blixtar. Du kubbar som en idiot till din parkerade arbetsbil och svär lite för dig själv över varför du måste ha med dig så mycket bröte varje gång, mobiler, mat, vatten, lite mer mat, kablar och så ett äpple. Du tar dig fram till bilens dörr med hjälp av mobilappen ”ficklampa” och fascineras ännu en gång över hur bra, min för närvarande bästa vän, iPhone är. Du startar bilen och rullar ut ifrån gärdet.

Du kör den dammiga grusvägen fram och följer återigen spektaklet som försiggår där uppe bland molnen. Du får just precis i detta ögonblick en känsla som nu ska försöka beskrivas. Du tänker – ”jahaa här kör jag alltså en sketig gammel högerstyrd pickup, med en 100 liters vattentank på flaket, i Australien, runt 23-tiden en torsdagskväll, i januari 2014, med flertalet kängurur hoppandes på gärdet bredvid, efter ett arbetspass som gick galant och som kändes helt och fullt normalt att utföra, att kunna köra en sån där maskin och få det att fungera, en arbetsuppgift som för några månader sedan kändes helt omöjlig, men som alltså nu alltså är min vardag”. Du lättar på gaspedalen för att fånga ögonblicket och hålla kvar den där lite overkliga känslan så länge som möjligt. Du tänker på vart du befinner dig för stunden och bilder av livet hemma i Svealand skimrar förbi i samma veva. Du andas och känner ett lugn i kroppen när du slutligen rullar in på gårdsplanen till ditt nuvarande hem.

Du tänker: hur hamnade jag här?

 

lucern

Publicerad 2014-01-11 03:17:27 i Allmänt

Häromdan strängade jag lucern åt ett par grannpöjkar. Stor skillnad att slå av grön gröda i jämförelse med det torra vetet och dess stubb. 

Lägre hastighet (runt 6km/h jämf med 10-11) gjorde att det tog sin lilla tid men ändå roligt att få se ett gärde med lite färg!anchorman 2

Publicerad 2014-01-10 23:35:48 i Allmänt

Bio igår kväll - anchorman 2.

Sevärd helt klart!

Idag en morgon chai-latte på caféet i stan. Lite frukost på det och nu ut på gärdet och köra några vändor. 

Temperaturen stiger stadigt här i landet och nästa vecka pratar dem om 42-46 grader! öööööh, är inte riktigt gjord för detta men det är bara att kämpa på ;) i värsta fall får man stanna inomhus och götta sig i AC:n.

Ha nu en bra lördag allesammans :)

Fredag

Publicerad 2014-01-10 03:58:43 i Allmänt

Nu är vi nästan klara med all strå vi strängat här efter veteskörden. Ett par incidenter har skett och det är la så, ska det hända något så ska det göra det i slutspurten. Dock inget allvarligt men ändå ! 
 
Nu lunch och sen ut och jobba igen. 
skörde

Publicerad 2014-01-06 23:20:00 i Allmänt

Efter en äggmacka till frukost beger jag mig nu ut te åkern för en dag i maskin.
Kycklingmackor te lunch och, ÅH se gött de sa bli !
 
 
 
 
 

Echuca

Publicerad 2014-01-06 09:05:00 i Allmänt

Hej igen.

För det första vill jag börja med att gratulera min käre far som fyller år idag den 6:e januari. Grattis till dig!

För det andra går tiden ruskigt fort för tillfället och helgen är redan förbi. Den har inneburit en hel del jobb, lite middagar och en del slappande.

Idag måndag åkte Kaye, hennes barnbarn Max och jag till en stad som heter Echuca och ligger en timmes bilresa bort. Denna stad ligger vid floden och här hade Kaye bokat biljetter på en båttår med en så kallad paddelbåt, som användes flitigt förr i tiden.

En timmes båttur på floden var lagom och sedan strosade vi runt lite i stan där ett par flip-flop inhandlades. I detta land är denna toffla ett måste och då Rex bitit sönder mina gamla införskaffades ett par nya.

Ikväll blir det lugnt och imorgon jöbb.

Hej!

NYÅR - roadtrip

Publicerad 2014-01-03 23:50:00 i Allmänt

Det blev ett nyår och ja. Denna dag och kväll spenderades i Jingellic som ligger ungefär 2.5 timmes bilresa österut från Yarrawonga. Precis intill Murray River. Upp i bergen dessutom.

Jag, Peter och hans kompis sov i var sin så kallad Swag som är en ihoprullbar stor sovsäck med madrass i som du placerar ut på marken. Kvällen innehöll bad, alkohol, pub, grill, lite mer alkohol och prat med allt folk som befann sig på campingplatsen. En mycket trevlig och ganska lugn kväll värd att minnas helt klart.

Det va något alldeles extra att få sova under bar himmel med alla dessa stjärnor ovanför. Att få vakna upp till solljus och se att displayen visar 01/01-14. 

Vilken känsla!

...och bilder på detta:

Vi går ut hårt med swags, eski fylld med is och campingstolar. 
Vägen upp till och genom bergen var fantastiskt fin.
Tack far!
Framme på campingen
 
 
och hemvägen...
 
 
 
 

last week - 2013

Publicerad 2014-01-01 10:56:22 i Allmänt

Då sån, tillbaka te Internet och dess värld igen efter nån veckas uppehåll. Denna vecka mellan jul och nyår har varit knökafull så ni mina kära läsare får hänga med i svängarna om ni orkar läsa.

Den 27:e december hämtade jag upp Peter vid busstationen och sen återgick jag till ett par timmars jobb på gärdet. På kvällens schema stod matlagning och inte vilken matlagning som helst. Svenskt julbord hajjemen!

Iklädda förkläde lagade Kim, Peter och jag till svenska köttbullar, två stycken Janssons frestelser (ja, ansjovis finns här) och en svampomelett. Vi lagade i ett par timmar och resultatet blev, med hjälp av mor mins egna recept samt IKEA:s kokbok, faktiskt riktigt gott! Salt behövdes på precis allt men det var ändå gött att äta något hemifrån. 
 
Och det bästa av allt: rester till dagen efter…
Tack Annelie för måttsatsen förresten!
Den kom mycket väl till pass denna kväll.

Vad har vi gjort mer då?

Hmm denna fråga fick Peter och jag av hans kompis igår på nyår och vi kunde fasen inte komma på något mer än att vi har ätit och sovit typ. Minnet står still ibland. Har dock med hjälp av bilder från min kära iPhone färskat upp det igen så häng med nu:

Den 28:e var det sovmorgon så det stod härliga till. Klockan slog 10.00 innan man ens funderade på att stiga upp. Rätt gött att ha sånna mornar ibland. Denna dag åkte Kim, Libby och Marcy till Sydney för att sedan flyga vidare till Calgary i Kanada där de ska spendera hela januari månad. Rätt tillbaka i vintern bara.

Skidsemester skulle hinnas med vad jag förstod det som och jag hoppas de får ett par härliga veckor där borta innan de kommer hem hit till värmen igen.

Kvällen såg ut som så att en så kallad Ski Show visades upp på Mulwala Ski Club. En enklare show med uppvisning av vattenskidor, wakeboard, båtar och andra slags skidor man kan glida runt på. 
 
Showen, fyrverkerierna och ölen i baren efteråt höll måttet och det var en trevlig och väldigt varm kväll.
Dagen efter den 28:e kommer ju alltså den 29:e och denna dag fyllde en väldigt nära och speciell person hela 20 år. Grattis min kära bror Eric på din dag!

Jobb blev det även denna dag och jobbet är för tillfället att stränga stubben med hjälp av windrowern. Peter hjälpte Rod med att riva ner ett staket och spraya ogräs. En sväng till floden blev det efter avslutat arbete och Rods bror Stuart samt hans flickvän Kara hängde på dem med.

Antalet campare och båtar som cirkulerar runt nere vid Murray River är förmodligen det fyrdubbla jämfört med andra veckor på året och det har än så länge varit en del eldstäder som spritt sig i det torra gräset.
 
Har förstått att det är många som kommer upp från Melbourne och andra städer och leker friluftsliv för ett par dagar och då går det tydligen som det går.
Nästa dag – nu går det undan förstår ni! Jobb igen, en aning stressad denna dag av någon anledning. Jobbade till 14-tiden för att sedan åka in till Yarrawonga för att köpa alkohol och fish&chips inpackat i papper.

Kan meddela att jag inte var ensam om att försöka finna en parkering i stan denna dag och det förvånar mig gång på gång hur Yarrawonga med sina 6,200 invånare kan vara en så populär stad att turista i? Det är folk precis överallt i alla affärer sommartid och hela stan lever upp. Kul också på ett sätt men när man är småstressad är alla strosande människor i sommarklänningar och sandaler mest i vägen…

Fick mina blickar på mig när jag kryssade fram på gatan i sketiga boots, håliga jeans, t-shirt ända upp till hakan och kepsen långt nertryckt över ansiktet. Vrölhungrig var jag också bör tilläggas. Blicken jag gav de som inte flyttade på sig var nog inte så trevlig :) Oavsett med boots eller sandaler på fötterna fick jag i alla fall mitt efterlängtade fiskpaket med en 1,5 liters Cola på köpet. YES!

Och kvällen? Yarrawonga Rodeo. Har svårt att föreställa mig ett bättre sätt att spendera årets näst sista dag på. Älskar det. Rodeo som gör en så lycklig i hela kroppen. Inte bara att det är svårt att fästa blicken bland alla cowboyhattsklädda män i boots och brett bälte, det är ju dessutom otroligt fina hästar med på arenan.

Att sitta där en meter från staketet och ha dessa djur och uppvisningar framför sig i flertalet timmar är svårt att beskriva om man inte upplevt det. Lassokastning med riktiga kalvar, Barrelrace, Wrestling och slutligen Bullridingen. 

När tjurarna intar arenan är publiken på helspänn! Countrymusik dönar ut i högtalarna och speakern gör glädjerop mitt i ritten för att få igång stämningen. Överallt ser man nickande svarta och bruna hattar och det är svårt för hövet att hänga med i svängarna. Speciellt med några cider i systemet.

Råkade få inträde till VIP-tältet med gratis mat och dryck och möe roligt folk att prata med. Inga bilder togs under kvällen utan denna fantastiskt goa kväll behåller jag i mitt minne.

Mer Rodeo åt folket!

Det var nog allt för denna gång.
Ett inlägg med nyårsbilder kommer inom det närmaste.

Hoppas ni alla haft ett bra nyårsfirande. 

 

GRATTIS !!

Publicerad 2014-01-01 05:54:12 i Allmänt

STORT GRATTIS till min kära mor som fyllt 50 härliga år. På nyårsafton dessutom!

Jag hoppas du blivit firad riktigt ordentligt. Glad att presenten kom fram också.

En kram till dig mamma :)Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv