australien

at the airport...

Publicerad 2014-01-30 04:02:28 i Allmänt

Här sitter vi nu på Melbourne Airport efter att ha tagit buss och tåg från Shepparton. Allt har gått bra och vi har två timmar kvar innan flyget till Perth avgår. Ryggsäckarna är incheckade och nu återstår alltså väntan.

24 september – 30 januari. Fyra månader totalt. I Yarrawonga. Ett par händelserika månader som blandats med jobb och mindre resor till olika ställen. Många minnen från föregående år har nu utökats med nya upplevelser och fler vänner i bekantskapskretsen. En tid som inte kommer glömmas bort i första taget.

Det var med en klump i halsen jag igår tog farväl av familjen och hunden med kramar och lyckoönskningar. Annelie och jag var bjudna på middag hos Kaye&Alistair och det var en middag som slog de flesta rekord. Tre olika rätter till varmrätt och lika många till efterrätt. Ett bra sätt att avsluta det hela på. Kim och töserna har nu kommit hem från sin månad i Kanada och även de var med på middagen.

Att packa väskan gav visserligen ingen klump i halsen men däremot en stor förvirring i huvudet. På fyra månader hinner man sprida ut sina saker rätt rejält och det var lite av en pärs att få ihop allt. Annelie däremot swishade ihop allt sitt på nån timme och grunnade nog på vad problemet var, haha. Hur jag lyckades packa ihop allt när jag lämnade Sverige var igår eftermiddag en gåta. En rensning bland kläder, skor och andra tillhörigheter gjordes och jag lyckades komma ner på 15 kilo i totalvikt. "Det är unikt" som David skulle säga

Att få bära en del av sitt nuvarande liv på ryggen i form av en 60 liters ryggsäck med alldeles för många remmar är en hissnande känsla. Lite skräckblandad förtjusning skulle jag vilja beskriva det som. Stor frihetskänsla blandat med ovisshet och planerings-Sara får lite panik emellanåt när allt inte är uppradat. Jäklar vad nyttigt det är ändå detta, att inte veta exakt vad som kommer hända utan man får helt enkelt använda sina kunskaper och erfarenheter. Mat och tak över huvudet till natten är prioritering 1 och det är förvånansvärt vad människan kan fixa när det väl gäller. Ska bli en spännande tid detta och vem vet, detta kanske är sista långresan man gör?

Att få åka till västkusten känns bra och att få göra det med en god vän känns ännu bättre. Förra resan gjordes längs med hela östkusten samt Outback och jag hoppas på att få uppleva något nytt när man nu bytt kust. De flesta man pratat med såhär innan beskriver västkusten på samma sätt: fantastiska kuststräckor, långa avstånd mellan städer, frihet, varmt, mindre turister och en känsla av att vara i ”riktiga” Australien. Återstår att se om dessa lovord stämmer överrens med verkligheten och min magkänsla säger att detta kommer bli riktigt bra. Kamerabatteriet är laddad och minneskortet tömt i syfte att fyllas med nya bilder.

Jag och Annelie ska resa runt tillsammans i två veckor, innan hon flyger tillbaka till Melbourne för att mötas upp med ytterligare en vän som hon träffat under sin tid i London. Jag blir då själv en vecka för att sedan åka till Perth Airport och möta min andra vän Mattias Wernald i ankomsthallen. Tillsammans ska vi åka till Bali i Indonesien som vi föreställer oss vara en paradisö med möe sköj. Återstår att se det med.

Vi hörs på andra sidan!

Grön: Yarrawonga
Röd: Perth
Blå: Flygplats
Stoppmärke: ?

Kommentarer

Postat av: Fatman dejvid

Publicerad 2014-01-30 15:31:33

hahaha så rätt sara det är unikt :) skratta gött när jag läste det :)
Hoppas ni får kanon kul nu o ta mkt kort :)
ps lät gött med 3 efterrätter mmm

Svar: haha du har ju patent på det uttrycket David. Tack så mycket! :)
Sara Göthberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv