australien

last week - 2013

Publicerad 2014-01-01 10:56:22 i Allmänt

Då sån, tillbaka te Internet och dess värld igen efter nån veckas uppehåll. Denna vecka mellan jul och nyår har varit knökafull så ni mina kära läsare får hänga med i svängarna om ni orkar läsa.

Den 27:e december hämtade jag upp Peter vid busstationen och sen återgick jag till ett par timmars jobb på gärdet. På kvällens schema stod matlagning och inte vilken matlagning som helst. Svenskt julbord hajjemen!

Iklädda förkläde lagade Kim, Peter och jag till svenska köttbullar, två stycken Janssons frestelser (ja, ansjovis finns här) och en svampomelett. Vi lagade i ett par timmar och resultatet blev, med hjälp av mor mins egna recept samt IKEA:s kokbok, faktiskt riktigt gott! Salt behövdes på precis allt men det var ändå gött att äta något hemifrån. 
 
Och det bästa av allt: rester till dagen efter…
Tack Annelie för måttsatsen förresten!
Den kom mycket väl till pass denna kväll.

Vad har vi gjort mer då?

Hmm denna fråga fick Peter och jag av hans kompis igår på nyår och vi kunde fasen inte komma på något mer än att vi har ätit och sovit typ. Minnet står still ibland. Har dock med hjälp av bilder från min kära iPhone färskat upp det igen så häng med nu:

Den 28:e var det sovmorgon så det stod härliga till. Klockan slog 10.00 innan man ens funderade på att stiga upp. Rätt gött att ha sånna mornar ibland. Denna dag åkte Kim, Libby och Marcy till Sydney för att sedan flyga vidare till Calgary i Kanada där de ska spendera hela januari månad. Rätt tillbaka i vintern bara.

Skidsemester skulle hinnas med vad jag förstod det som och jag hoppas de får ett par härliga veckor där borta innan de kommer hem hit till värmen igen.

Kvällen såg ut som så att en så kallad Ski Show visades upp på Mulwala Ski Club. En enklare show med uppvisning av vattenskidor, wakeboard, båtar och andra slags skidor man kan glida runt på. 
 
Showen, fyrverkerierna och ölen i baren efteråt höll måttet och det var en trevlig och väldigt varm kväll.
Dagen efter den 28:e kommer ju alltså den 29:e och denna dag fyllde en väldigt nära och speciell person hela 20 år. Grattis min kära bror Eric på din dag!

Jobb blev det även denna dag och jobbet är för tillfället att stränga stubben med hjälp av windrowern. Peter hjälpte Rod med att riva ner ett staket och spraya ogräs. En sväng till floden blev det efter avslutat arbete och Rods bror Stuart samt hans flickvän Kara hängde på dem med.

Antalet campare och båtar som cirkulerar runt nere vid Murray River är förmodligen det fyrdubbla jämfört med andra veckor på året och det har än så länge varit en del eldstäder som spritt sig i det torra gräset.
 
Har förstått att det är många som kommer upp från Melbourne och andra städer och leker friluftsliv för ett par dagar och då går det tydligen som det går.
Nästa dag – nu går det undan förstår ni! Jobb igen, en aning stressad denna dag av någon anledning. Jobbade till 14-tiden för att sedan åka in till Yarrawonga för att köpa alkohol och fish&chips inpackat i papper.

Kan meddela att jag inte var ensam om att försöka finna en parkering i stan denna dag och det förvånar mig gång på gång hur Yarrawonga med sina 6,200 invånare kan vara en så populär stad att turista i? Det är folk precis överallt i alla affärer sommartid och hela stan lever upp. Kul också på ett sätt men när man är småstressad är alla strosande människor i sommarklänningar och sandaler mest i vägen…

Fick mina blickar på mig när jag kryssade fram på gatan i sketiga boots, håliga jeans, t-shirt ända upp till hakan och kepsen långt nertryckt över ansiktet. Vrölhungrig var jag också bör tilläggas. Blicken jag gav de som inte flyttade på sig var nog inte så trevlig :) Oavsett med boots eller sandaler på fötterna fick jag i alla fall mitt efterlängtade fiskpaket med en 1,5 liters Cola på köpet. YES!

Och kvällen? Yarrawonga Rodeo. Har svårt att föreställa mig ett bättre sätt att spendera årets näst sista dag på. Älskar det. Rodeo som gör en så lycklig i hela kroppen. Inte bara att det är svårt att fästa blicken bland alla cowboyhattsklädda män i boots och brett bälte, det är ju dessutom otroligt fina hästar med på arenan.

Att sitta där en meter från staketet och ha dessa djur och uppvisningar framför sig i flertalet timmar är svårt att beskriva om man inte upplevt det. Lassokastning med riktiga kalvar, Barrelrace, Wrestling och slutligen Bullridingen. 

När tjurarna intar arenan är publiken på helspänn! Countrymusik dönar ut i högtalarna och speakern gör glädjerop mitt i ritten för att få igång stämningen. Överallt ser man nickande svarta och bruna hattar och det är svårt för hövet att hänga med i svängarna. Speciellt med några cider i systemet.

Råkade få inträde till VIP-tältet med gratis mat och dryck och möe roligt folk att prata med. Inga bilder togs under kvällen utan denna fantastiskt goa kväll behåller jag i mitt minne.

Mer Rodeo åt folket!

Det var nog allt för denna gång.
Ett inlägg med nyårsbilder kommer inom det närmaste.

Hoppas ni alla haft ett bra nyårsfirande. 

 

Kommentarer

Postat av: Annel

Publicerad 2014-01-01 17:52:50

Haha, nu är det inte långt kvar tills självaste inköparen av måttsatsen står där och brukar den;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv