australien

Onsdag !

Publicerad 2014-01-15 01:25:00 i Allmänt

Startade dagen med en varm dryck på Yarrawonga Café. Nu i efterhand hade nog en kall varit bättre. Högtryckstvättat windrowern som nu står parkerad ren och hel i maskinhallen. De nya knivarna är på och den har gjort ett jäkla stort och bra jobb denna säsong.
 
Känns roligt att det var ju den maskinen som kickade igång hela skördesäsongen med raps som skulle slås av och även avslutar det hela med strängningen av strå.  Nu när man tänker tillbaka på det hela minns jag hur svårt det var i början med körningen.
 
Det känns otroligt skönt nu i efterhand att kunna säga att allt har gått bra och att kunskaperna tillslut trillade på plats. Må hända att jag aldrig någonsin kommer köra en sådan maskin igen, vem vet, men att ha klarat av det och varit trygg med det ger mig en positiv kick och en bit stolthet.

Nog om maskineriet! Det är ju över nu som sagt. Har tänkt dra in till stan idag och handla lite kläder. Jag. Handla. Kläder. Det minns jag inte ens när jag gjorde senast! Måste hitta ett par solglasögon och ett par linnen eller något annat klädesplagg innehållande så lite tyg som möjligt. Mina svarta fyrkantiga arbets T-shirtar i storlek XL med ”Bad och Värme”, ”Ahlsell” och ”Wernalds Ved & Röj” på ryggen är nu ett minne blått. Nu ska huden få se solens ljus tänkte jag.

Igår var vi på puben igen ett gäng. En ny pub denna gång med grymt god mat. Trots att Yarrawonga ligger flertalet timmar från kusten är fisk ändå något kockarna lagar till riktigt bra. Marockansk kryddad Barramundi med aioli (addjåli pappa) fick bli gårdagens måltid.

 

Bild från sommaren -13. Klippan, Skåne.

 

Annars skiner sola, termometern visar 42 grader och det mesta känns gött just nu. Tankarna på jobb börjar försvinna och har istället ersatts av reseplaner. 

Skönt att snart få packa ryggsäcken och se något nytt!

 

Kommentarer

Postat av: mammi

Publicerad 2014-01-15 10:43:43

Hahahaha...skrattar ihjäl mig:Bad o Värme, Wernalds Ved o Röj...Du är för go, Sara..<3

Postat av: Catha

Publicerad 2014-01-15 23:20:00

Hej Sara. Va skönt då börjar semestern nu då. Kände igen fiskbrädan. Tänkte: ett sånt har vi ju här i Rösa....

Svar: stämmer bra det Catharina. Nu äntligen blir det lite ledigt :) en mycket bra helg där nere i Rösa. Kollar på bilder därifrån ofta. Kram
Sara Göthberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv