australien

ett halvt år senare.

Publicerad 2014-03-30 13:02:15 i Allmänt

En tonfiskmacka och ett glas mjölk senare har jag nu fått energi till att skriva ett par rader här igen. Skulle kikat in häromdagen och skrivit av mig men det blev inte så. Den 24:e mars var det nämligen exakt sex månader sedan jag lämnade Sverige. 181 dagar sedan planet lyfte från ett regnigt Landvetter - innehållande en passagerare med halvt brustet hjärta efter att ha nästintill kramat ihjäl mamma och Anna vid utgången. Med Ras Crickets låt ”My Family” i hörlurarna blandades tårar av sorg med förväntan inför återkomsten till landet långt där borta.
 
Hur kommer allt bli? Kommer saker och ting vara desamma? Vart ska jag ta vägen efter avslutat arbete? Avslutade jag mitt Telia-abonnemang? Sa jag hej då till Röda Faran hemma på gårdsplanen? Ja frågorna var många. Det var kämpigt där ett par timmar efter avgången och inget jag önskar få uppleva igen. Usch, nej fan den kvällen vill jag inte tänka på nu. Tillbaka till vad jag ville säga:
 

Jo - att ha kommit till denna ”milstolpe” känns skönt. Ett halvår är ingen evighet det vet jag men att nu ha kommit till månaden mars i min almnacka känns bra. Det vore fel att säga att tiden gått fort. För det är det sista den har. Nej vissa veckor tycks aldrig ta slut för att nästa gång förundras över att januari plötsligt blev till februari? Om denna upplevelse uppstår för att jag reser helt själv eller om det är för att jag tänker extra mycket på er där hemma, det vet jag faktiskt inte. Kan säkert ha med att göra att hemma i Sverige innebar vardagen ett heltidsjobb med otroligt fasta rutiner som fick dagarna att flyga fram.

Finns oändliga för- och nackdelar med detta när man kastar ett öga bakåt men så såg verkligheten ut. Nu är rutinerna mer eller mindre bortblåsta och så även all tid man spenderat med vänner och familj. Man inser när man är ”själv” hur gött det är att kunna spendera en hel helg med ovanstående och bara vara. Veckorna då Annelie och Wernald var här sprang iväg och önskar jag kunde stoppat tiden nu i efterhand.

Sammanfattningsvis då. Dessa sex månader har känts i mitt resehjärta på flera plan och jag är glad och tacksam för att de är genomförda. Återstår att se hur många månader som återstår innan man står på svensk mark igen men hur det än blir så kommer det bli fantastiskt. Fantasiskt att ha fått uppleva Australien en andra gång men även helt fantasiskt att få komma hem. Hem till Orris. Det känner jag på mig redan nu.

 

Firade halvårsdagen med ett pubbesök i Yarrawonga där ett par cider trillade ner. Får erkänna att saknaden efter cider under besöket i Bali varit stor. Där fanns det bara Smirnoff Ice och annat bröte. Skönt att vara tillbaka i rutiner igen så att säga. Veckan i övrigt har inneburit en del jobb på gården hos Jodi Collins. Slipat bort rost och målat om. Bryce har grejat med diverse (fråga mig inte vad) i sin verkstad och igår gjorde jag ett halvhjärtat försök till att hjälpa till. Fräste av en bit metall från en större metallbit skulle man kunna säga. Kollat till korna, druckit varm choklad från caféet och motionerat i form av promenader och löpning. En bra första vecka.

Igår kväll – lördag - var vi bortbjudna på fest till grannen Larissa som fyllde 30 år. Sköj att träffa nytt jämnårigt folk och det blev ett par cider extra där runt tolvslaget. Hahaha hemgången från festen är väl den vi alla kommer minnas. Denna promenad gick bokstavligt talat över stock och sten då vi fick för oss att gena sista biten hem. Att ta stora vägen hem tog för lång tid. Genvägen trodde vi skulle bli över en golfbana men det visade sig att vi hade helt fel. Australiensisk snårskog med alla dess djur, leriga omkringglidandes sandaler och en kylbox i ena handen var verkligheten och detta äventyr var lätt kvällens höjdpunkt. Skrattandes kom vi tillslut hem och väl där var det kö i duschen för att tvätta av leriga händer och fötter.

Liksom vi har semleperiod i Sverige har australiensarna sitt eget påhitt - Hot Cross Bun. Ett sconeliknande bakverk med russin och fruktbitar och ett ätbart målat kors på locket. Korset i sig är något sötare och delar man på bullen och kletar på lite smör på insidan blir detta en höjdare. Dessa Buns säljs från och med nu och fram till påsk och en påse/dag följer med hem från bageriet. Hot Cross Bun alltså, något att försöka sig på hemmave kanske. 

 

Kommentarer

Postat av: wernald

Publicerad 2014-03-30 20:34:34

du är bra duktig på att skriva du :) se te å va i swädän när sommaren kommer ^^

illgo bild när ni är i "verkstaden" :)

Svar: oh YES. Sommar hemma it is :)
Sara

Postat av: Annelie

Publicerad 2014-03-31 21:05:13

Hahah snygga som fan då!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Sara

på rundresa i Australien för andra gången.

Senaste inläggen

Arkiv